2011. május 18., szerda

Türkiz- türkiz- türkiz

Egy kő, egy szín. A manapság nagyon divatos türkiz- barna nekem nagyon tetszik. Igaz semmi türkiz nincs a házunkban, még! De annál több darab lapul a ruhatáramban ebből a színből. Talán nevezném az egyik kedvenc színemnek is. Megfigyeltem, ha bizsut veszek mindig a türkizekért nyúlok először, pedig már jó néhány hasonló darab lapul a dobozokban itthon. 
Mi is a kő jelentése?
"A türkiz nagyon erős kő, amely az érvelésben és a véleménynyilvánításban nagy segítségünkre van. A tartózkodó emberek feltétlenül viseljenek egy türkiz követ, vagy egy türkiz láncot a nyakuk körül önbizalmuk aktiválása érdekében.
A türkiz több tetterőt, alkotóerőt közvetít viselőjének úgy a magánéletben, mint a hivatásban. Azoknak az emberek, akik gyakran vannak üzleti úton, a balesetek ellen védelmet jelenthet egy türkiz kő viselése. A türkiz több magabiztosságot kölcsönöz és aktiválja a lehangolt és visszafogott embereket."
 Ezek a házak, lakások a visszafogottságuk ellenére sem lehangoltak és egyáltalán nem unalmasak, hogy mennyire magabiztosak lakói az kérdés, de arról inkább majd őket kérdezzük meg.

 Nappalik türkizben, mindenhol fehéret és sötétbarnát vagy feketét választottak társul. Imádom a kis komódokat, akkor is, ha berendezett kis enteriőrök vannak rajta.
 Annyira jó ötlet, hogy nem a falat, festették türkizre, hanem a szekrény hátlapját, ami látszik. A türkiz zölddel nekem gyönyörű! A fényes kézi csempék is levesznek a lábamról.
 Türkiz és narancs is barátságos párosítás. Festett faház másik kontinensről.
 Nem hagyhattam ki a lábas kádakat, de mégis az első képen a padlóról szeretnék írni! Tudja valaki, hogy mi ez az anyag? Én festett betonra gondolok, de nem tudom. És hogy a padló mintája visszaköszön negatívban a falon egy kisebb verzióban! Nagyon tetszik. Észrevetted, hogy ez egy gyerek WC?
 Erkélyek valahonnan délről.
 Falakon, képeken, bútorokon mind- mind türkiz, de az összkép nagyon más.
Minták sokasága, de valahol mindig feltűnik a türkiz.
Hozzád közel áll ez a szín?

2 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a türkiz-korall párosítást, de a többi is igencsak szépséges!
    Az a fürdőszobai padló talán valami öntött műgyanta lehet, a fényessége miatt gondolom és hogy nagyon homogénnek tűnik. Gratula a bloghoz!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Réka! Örülök,ha tetszik a blog, ha találsz olyan dolgokat, amik neked szólnak. Mindig szeretettel látlak. Lili

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...