2011. május 20., péntek

Buda fa, de inkább Budafa


Budán is van fa, de inkább Budafáról írok, mert ott jártunk a héten kirándulni az arborétumban.
Jeli arborétum országszerte híres a rododendronokról. Nekünk is van azáleánk itt Zalában, nem is kevés, egyik lelőhelye a Budafán található arborétum. A 48 hektáros területnek csak egy része látogatható, kellemes néhány órás sétát járhatunk a körbekerített kertben. A bejáratnál a belépőjegy mellé egy visszaváltandó, kicsit hiányos térképet kaptunk, ami alapján többször is eltévedtünk. Lehet, hogy bennünk van a hiba, de egyikünk sem értettet a jelzéseket, pedig volt köztünk igen csak gyakorlott túrázó is. 
A parkban két tó is található, mint fő látványosság. Az azáleák egy része sajnos az idei évben elfagyott, azért ahogy a fotókon látjátok maradtak a legkülönbözőbb színekben pompás kis bokrok.
Kicsit hiányoltam, hogy nem voltak táblák, illetve nagyon minimális.
A kis tó és néhány bokor. Amin meglepődtem, hogy ki volt írva, hogy még magokat, tobozt sem szabad elhozni. Fura, nem? Tényleg ennyire kell félteni, hogy valaki szaporít bármilyen növényt ami az arborétumban van? Ez lenne a cél, vagy nem?
Kisebb pihenők, és murvás utak váltogatják egymást.
Fantasztikus színekben azálea.
Sárga mocsári nőszirom és óriás fák.
 A nyitva tartást is lefényképeztem, ha valaki szeretne elmenni, nehogy potyára menjen.
Aki a hétvégén vágyik kirándulni a Zalaegerszeg melletti Azáleás völgyet javaslom, mert még nyílnak a völgyben, nem a kerti virágok, hanem a színes, csodás bokrok! Az illat is fantasztikus! Hamarosan írok róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...