2011. május 9., hétfő

Gazdasági bejáró és mosókonyha

Gazdasági bejáró, jaj ez annyira nagystílűen hangzik. Így gondoltam én is néhány évvel ezelőtt, amikor az építészünk ráírta a ház terveinkre. A papírból sajnos, egy része (még) nem valósult meg, ugyanis két ütemre bontottuk a fizikai megvalósítást. Ugye nem kell magyaráznom, hogy miért? 
Tehát papíron, terven van egy gazdasági bejárónk, ami mosókonyha is egyben. Akkor még nem értettem, hogy miért van erre szükség, de úgy tűnik, hogy a tervező ismerhetett minket (igaz ezt nem hiszem, mert konditermet javasolt a mini pincénkbe :) vagy tudhatta, hogy milyen falun élni. Inkább a másodikra voksolok. 
Mert hogy falun élni koszos dolog. Akkor is ha nincsenek állataid, amik nekünk vannak, de önmagában ha van kerted az már sok- sok mocsokkal jár. Ez most nagyon lehangolóan hangzik, pedig imádom a kertünket! 
Mert ott vannak a kerti kesztyűk, a papucsok, a csizmák, amikben mind- mind sok-sok sár lapul és ott vannak a kinti nadrágok, a dzsekik és még hosszan sorolhatnám. Nálunk az előszobában ezért állandó jelleggel söpörni kell, ha nem akarunk egy homokozóban járkálni. 
A minap arról álmodoztam, hogy milyen jó is lenne, ha meglenne az a bizonyos gazdasági bejáró, a terv többi része nem hiányzik egyenlőre, plusz szobák és nagyobb fürdő. Csak két apró helyiségre áhítozok néha a gazdasági bejáróra és a kamrára, de róla majd később.

Milyen is az álom gazdasági bejáróm, amit mosókonyha is egyben?
Van benne:
  • Mosógép
  • Csap, ahol elmoshatom a kerti dolgokat.
  • Szennyestartó.
  • Hely a vasalásra
  • Sok-sok tárolót rejt: kerti cuccoknak, ruháknak
  • Akár még barkácsolni is lehet benne
  • Fogasok is kellenek
  • Sok polc
  • Végül legyen szép is, ha véletlenül valaki itt jön be ne kelljen szégyenkezni miatta. Persze ennél a helyiségnél a praktikum a fő szempont.  
Ezek mind tetszenek, mindben van valami, ami megkapó. 












 
 
 

 
Neked van mosókonyhád? Te hol tartod a mosógépet? Én a fürdőben, de egyre többen helyezik el a konyhába, neked hol van?

2 megjegyzés:

  1. Nekem van mosókonyhám, ott folyton iszonyú rumli van....háát nem így néz ki, mint a képeken...

    VálaszTörlés
  2. Lehet hogy ez csak egy álom? És akinek van mind rendetlen. Nem tudom, de kipróbálnám. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...