Otthon Zalában

2011. június 23., csütörtök

Meggyszörp

Mamikám receptje alapján hideg meggyet tettem el. Egy kiló meggyet kimagozunk, ehhez 20-25 dkg cukrot öntünk, egy napig kevergetjük egy tálban, a  nap végén 1dkg szalicilt keverünk hozzá.És már mehetnek is az üvegbe. Nem kell főzni, nem kell dunsztolni! Ezért a neve hideg meggy. Ha készíted legalább három kilóval dolgozz, mert az már mennyiség és nagyon finom lesz.  Jó sok levet ereszt. Ez a sok lé lesz a szörp, illetve nem lesz, hanem ez a szörp, mert hogy készen is vagyunk. Ha őszinték akarunk lenni ez egy melléktermék, de csodás! Két legyet egy csapásra, mert az üvegbe töltött meggyet télen használhatjuk leveshez, mártáshoz, sütihez. Ha maradna addig szörpünk, akkor pedig ihatunk meggyszörpöt. Hát nekünk nem marad az biztos.


 
 Szereted a meggyszörpöt?

6 megjegyzés:

 1. Hűha, de csábító!
  Mily egyszerű a készítése, hát így is lehet.

  VálaszTörlés
 2. Tényleg nagyon egyszerű, ezt a kezdőknek is merem ajánlani.

  VálaszTörlés
 3. De te nem vagy kezdő, kedves Ella! :D :D

  VálaszTörlés
 4. Ezt en is mindig igy keszitem!!!Azt hittem ezt a pofon egyszeru elkeszitesi modot mindenki ismeri!!!Megeri igy eltenni a meggyet,nagyon "elethu" ize marad!!!

  VálaszTörlés
 5. Nem sok egy kicsit az 1 kilónként az 1 dkg tartósító, mert gondolom szalicil helyett ugyanannyi Na-benzoátot is lehet használni?! Nekem nagyon csípős lett az íze!

  VálaszTörlés
 6. Gondolom a meggyet külön üvegekbe kell eltenni, most csinálok ilyet először, remélem sikerül. Kell a meggyet vagy a lét hűtőben vagy fagyasztóban tárolni?

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...