2011. november 2., szerda

Otthonosan 39 négyzetméteren

A régi lakberendezős újságokban mindig azok voltak a kedven lakásaim, amik nagyon kis alapterületből hozták ki a maximumot. A most bemutatott otthon is ez a kategória. Akkora, mint egy panellakás, de abból is a kisebb fajta. Másfél szoba, így jellemeznék az újsághirdetések. De nem a méret a lényeg, ahogy tudjuk... Ebben a jól megtervezett otthonban, a negyven négyzetméteren is érezhetjük tágasnak a teret. A világos színek, az apró kiegészítők,  kevés bútor, az egybefüggő szalagparketta kellemes hangulatot kölcsönöz.
A nappali, étkező és a konyha is egy térben kapott helyet. Nem túl nagyok, egy képre is bőven ráfér mindhárom. A terek egymástól csak szimbolikusan különülnek el.
A fehérre festett fa bútorok és a fehér kanapé egyáltalán nem unalmas, sokkal inkább elegáns hatást kelt. A tükör a szekrényen, az üvegasztal mind nagyítják a teret.
Néhány apró kék és bordó folt töri meg a fehérséget, de csak diszkréten. A gyertyatartók, a lámpatest a komódon, mind kékek. A bordót képviseli a hangsúlyos függöny, a párnák a kanapén és a kis szőnyeg a hálóban.
A fehér üveges ajtón átláthatunk a hálóba. Az asztalnál négy ember is kényelmesen vacsorázhat. Bal oldalt van a fürdő, ami a hálóból nyílik.
A konyha kétsoros megoldása elég sok munkafelületet biztosít, még egy mosogatógép is befért.A térelválasztópult mögött kapott helyet a hűtő.
A hálószobának nincs ablaka, de az üveges ajtón át kap természetes fényt. Itt kaptak helyet a szekrények is.

Nincs zuhanytálca, de ha profin van megépítve akkor gyorsan lefolyik a víz. A méretre készített pult alatt kapott helyet a mosógép is.

Még előszobára is futotta a 39 négyzetméterből.
Az egyetlen fura ebben a lakásban az, amit talán első ránézésre észre sem vesz az ember, hogy az előszobából a hálóba jutunk. Minden vendégnek át kell, hogy sétáljon a hálón, ha csak egy kávéra jött, akkor is. Tudom, így is fantasztikus, hogy meg tudták oldani, ilyen kis alapterületen egy kényelmes, tágas hatású, szellős otthont alakítsanak ki. 
Nekem a berendezés, a stílus, a bútorok nagyon tetszenek. Tökéletes első lakásnak egy fiatal párnak. 
Te milyennek találod ezt a pöttöm otthont?

5 megjegyzés:

  1. Én gyönyörűnek találom.

    Harmónikus... átgondolt, természetes, és nem erőltetett.

    Elfogadnám :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik! Kellemes színek, jó elrendezés.

    VálaszTörlés
  3. Sztem nem fura, hogy a hálón kell átmenni. Plána, ha egy szép ágytakaróval van lefedve...nem gáz egyáltalán. A függöny a nappaliban csúcs! Úgy egyben van az egész! tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Tökéletes!!! ha rend van mindig a hálóban, akkor nincs probléma. Elfogadnám!

    VálaszTörlés
  5. Elfelejtettem valamit: a francia ágy elé én tennék egy fehér paravánt nappalra, így a látogatót nem az ágy fogadja azonnal.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...