2011. november 9., szerda

Ház karácsonyt várva

Ez a ház nem csak azért nagyon hangulatos, mert most fel van díszítve karácsonyra. Ahogy látni fogod nincsenek itt angyalok, se csillogó villogó díszek. Minden egyszerű, fehér vagy valami természetes anyagból van, de az egész annyira a helyén van!  Szerintem ez a ház minden dísz és csillám nélkül is tökéletes. Legalábbis nekem nagyon tetszik.
A bordóra festett faháznak merészen kék ajtót adtak. A ház lakói. A méretes kőlap rusztikus. A borostyán még a leghidegebbeket is bírja, ezért is szeretik Északon nagyon.
A padokat nagyon szeretem, a sarokban lévő szekrény igazán praktikus. A karácsonyfa az étkezőbe került. Fehér és természetes anyagból készül díszeket akasztottak rá, olyan ez a fa, mint a házuk.  Szerinted a karácsonyfád olyan mint te? Ha mélyebben belemegyünk a karácsonyfa a lelkünk aktuális tükre vagy semmi köze ehhez? Csak az éppen aktuális ízlésünket és azt mutatja, hogy hol nőttünk fel, mit hoztunk otthonról?
Nappaliba merész, modern piros kanapét választottak és egy maratott faládát a dohányzóasztal helyett. A marokkói lámpa szórt fénye bármilyen enteriőrnek az éke lehet.
Fehér fehérrel az ágyban nyugtató és romantikus. Ugyanilyen kis asztalunk volt gyerekkoromban, a virágok álltak rajta. Az erős kék lambéria hatásos.
A sötét hajópadló jól kiemeli a vakítóan fehér konyhaszekrényt. A nyitott polcokon nem a használati tárgyakat hanem kedves, régi emlékeket tartanak.
A folyosón kapott helyet a "dolgozó", itt használják a laptopot. Az ablak alatt megbújó radiátor miatt nem kell fagyoskodni sem.
A gyerekszobába is került egy kisebb fa.
A déli olajfát is feldíszítették, ez biztosan nem bírná az északi hidegeket. A régi ajtó mögött egy beépített tároló lapul.
Ez a szódásszifon és a búra! Gyönyörűek! Az asztal ívéért is odavagyok. Tetszik nekem, ha régi bútorok mögé merész, színes falat választanak.
Amikor leesik a hó alig lehet kijutni. De ha bent kellemes meleg van, együtt a család ki az aki kikívánkozik? 

Forrás

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon helyes kis házikó. Az tetszik benne,hogy nem tiszta fehér vagy szürke, hanem igenis tele van színekkel. Merész színekkel. A karácsonyfa sztem részben tükrözi az egyéniséget:ha van rá pénze az embernek, akkor tud venni vagy gyártani olyan díszeket, ami neki tetszik; ha nincs pénz, akkor marad az öröklött dísz! Mi szerencsére az évek alatt szinte teljesen (persze csak fokozatosan) le tudtuk cserélni az öröklött és nem tetsző díszeket. Nekünk rengeteg horgolt hófehér angyalka, áttetsző üveg díszek, arany gömbök díszítik a fát. Nagyon szeretem így-bár lehet, hogy Áronkám miatt az idén kicsit színesítünk_mert a gyerekek bizony a színes díszeket kedvelik akárki, akármit mond! :) Ja és nem rakunk rá soha szaloncukrot(tudom, hogy sokan megbotránkoznak) :))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...