2011. november 13., vasárnap

Fiú ikrek új szobája

Én személy szerint azokat a gyerekszobákat szeretem, ahol nem nézik hülyének a kicsiket. Engem zavar, amikor minden egy figurára épül, amikor a szoba nem megnyugtató, hanem felpörgető. De azokat a trendeket sem szeretem, amikor a pici gyereknek egy tökéletes felnőtt szobát csinálnak, amiben akár egy 25 éves is lakhatna, ha nagyobb lenne az ágy. Mert a gyerek legyen gyerek, élvezze ki a játék, a mókázás minden lehetőségét. Azt hiszem, hogy a gyerekek mindent pontosan megértenek, még a bébik is, tehát nem kell hozzájuk gügyögni, nem kell nekik nyávogni és akkor nem is kell nekik egy giccs szoba sem.
Két cseperedő iker fiú szobáját mutatom most meg, ahol a szülők szerintem hasonlóan gondolkoztak, mint ahogy fent leírtam.
 Az átalakított szoba. Az alapterület nem nagy, a két ágy térbe állítva került az egyik falra, amit lambériával burkoltak.
 Ilyen volt a bébik szobája néhány éve, ezt alakították át. Az elrendezésen nem tudtak változtatni.A szoptatós fotelt felváltotta egy hokedli, ami éjjeliszekrényként is funkcionál vagy az este mesélő anyu helye.
 A méretre késztetett ágyakban apró tárolók is helyet kaptak.Ahova az aktuális kedvenc plüssök, könyvek mehetnek.
A két fiút amerikainak nevelek már most és szeretik az európai focit. Ja, és a betűket.
Carson és Ben vagy Bob vagy valami B betűvel kezdő a tesó neve.
Az ágyrész felől is van tárolópolc.
Nagyon praktikus ez a faliújság, amit folyamatosan lehet változtatni, az éppen születő alkotások szerint. Jó, ha van hely a saját munkájukat is kitenni a szobában.
A falba épített gardróbban kaptak helyet a ruhák, a játékok. Aranyos ötlet, hogy ide betették a picikori képeiket. Ezt pedig csak a szülők látják. Biztos vagyok benne, hogy remekül lehet ebben a gardróbban kuckósat is játszani.
A játékokat kosarakba tették a térképekkel dekorált nyitott polcos könyves szekrényre. A plafont csillagok díszítik, ez az egyetlen ami számomra kicsit idegen. De biztosan vonzódnak a gyerekek a földrajz, a csillagászat iránt, mert több erre utaló motívum is van a szobájukban.
Neked hogy tetszik ez a szoba?

1 megjegyzés:

  1. Szép és rendezett, de szerintem egy gyerekszoba lényege, hogy ők dekorálják szabadon:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...