2011. november 7., hétfő

Póréhagyma saláta

Ezt a receptet Csillától kaptam Magyarországon, aki Vikitől kapta Szlovákiából, amikor együtt Németországban voltak... Hogy Viki kitől kapta és melyik országban azt nem tudom. De azt biztos, hogy nagyon finom és bármelyik országban is laksz jó ha kipróbálod. 

Amire szükséged lesz: 1 nagy hosszú póréhagyma
1 citrom teljes leve
só és olívaolaj
befőttes üveg

Hogy csináld? Vágd olyan vékony karikákra a hagymát, ahogy csak tudod. Majd sózd meg, facsard rá a teljes citrom levét, a magokat nem kérjük. Majd önts rá egy kis olívaolajat. (Nem tudom, hogy pontosan mennyit, ahogy érzed. Bocsánatot kérek a kezdőktől, régen én is mindig felhúztam magam Horváth Ilonán, amikor azt írja: majd készre főzzük vagy ízesítjük. )
Már készen is vagyunk, menjen az egész az üvegbe és jól rázzuk össze, hogy összeérjenek az ízek mehet minimum egy órára a hűtőbe. A találás előtt legalább 5 percet legyen tányéron, mert az olaj megdermed a hidegben. 
Mi esszük ezt a salátát csak szendvicshez is, az ízetlen, színtelen kapható paradicsomok helyett. 
De mehet halételhez vagy sültekhez is nyugodtan. 
Először ismeretlen az íz a citrom miatt, de nagyon pikáns, fanyar. És még valami, akinek nem bírja a gyomra a hagymát, az is nyugodtan fogyaszthatja, persze először óvatosan, mert a citromsav elveszi a hagyma erejét. Akár gyerekek is ehetik.
Kipróbálod?

3 megjegyzés:

  1. Én biztosan kipróbálom!Rengeteg vitamin lehet benne, ami ilyenkor jól jön.:-)

    VálaszTörlés
  2. De guszta!!!! Köszi-kipróbálásra kerül!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam és nagyon finom! Köszi

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...