2011. november 11., péntek

Virágos rét takaró- Horgolás

Még szeptemberben vettem egy könnyű, áttört mintájú rózsaszín takarót Kriszti barátnőm kislányának. A takaróba már akkor beleszerettem, mert nem fullasztóan meleg, nem bárgyú gyerekes mintás, de mégis nagyon lányos és nemcsak a színe, hanem az egész textúrája, az anyagminősége miatt. 
Miután elküldtem kislányának születésköszöntő ajándéknak, vettem egyet az én kislányomnak is. 
Tökéletesnek bizonyult a délutáni alvásokhoz. Gyermekem virágnévre hallgat és szerettem volna, ha a takaróján is tükröződik ez, valahogy vágytam rá, hogy ez az ő saját takarója legyen. 
Így jött az ötlet és Dédi ügyes kezei, aki megvalósította, amit én kitaláltam. A nagyméretű takaróra 18 darab virágot horgolt. Én nem tudok horgolni még az általánosban is a barátnőm csinálta meg helyettem a kockás terítőt. 
Tehát most Dédi szakszerű leírását olvashatjátok, amiből én nem értek sokat. 
Horgolunk 5 láncszemet és ezt összekapcsoljuk, hogy egy pici karika legyen belőle. Két láncszem az emelés, ami pontosan akkora mint az egyráhajtásos pálcák. Egyráhajtásos pálcával sűrűn körbehorgoljuk a karikát. Megint két láncszem és minden pálcika közbe egyráhajtásos pálca, és minden negyedikbe kettő pálca, hogy a virág szépen kifeküdjön. Attól függ, hogy mekkora virágot akarunk, annyiszor kell megismételni. Dédi háromféle méretben készítette, mert a mezőn is van apró réti boglárka, margaréta és egész nagyfejű virágok is. 
A végén pikót készítünk, ami három láncszemből áll, amit ugyanoda kell visszaölteni, ahonnan indítottuk. És már készen is vagyunk.
 A virágok közelről.
A takaró magában is mintás, de virágok még inkább kiemelik az alapot. 
Milyen lett? Hogy tetszik neked? 

Ha kérdésed van a horgolással kapcsolatban nyugodtan tedd fel, Dédi megválaszolja!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos!!! Én is most próbálkozok a virág horgolással...ezt a fajtát még nem hallottam, de ki fogom próbálni! Köszi az ötletet! Tényleg cuki lett a takaró a virágokkal! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó!!! Zsófi lányomnak majd odaadom a horgolás leírását, hátha csinál nekem ilyet.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedves lett, én is pont virágokat gyártok, a születendő kislányom baldahinjára:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...