2011. november 18., péntek

Markáns ház Északról

Megint egy házat mutatok nektek Északról, de sokkal markánsabb, sokkal bevállalósabb, mint a megszokott és általunk kedvelt fehérek. Be kell, hogy valljam, én imádom, ha vannak színek, ha van egy- egy jellegzetes darab, ami felteszi a pontot az i-re.
A házban a fekete- fehér kombinációt egy kis pirossal bolondították meg. A tökéletes hajópadlón akár táncolni is lehet, de most a társaság vacsorára készül. Minimum hat, de akár tíz fő is kényelmesen elfér a varrógép lábakon nyugvó vastag falapból készített asztal körül. A székszoknyák szerelmese vagyok, lehet egyszínű, csíkos, virágos, nekem minden jöhet. A csillár, a falikar és tapéta mintája is egy "alomból" való. 
A nappalira szelíd eklektika jellemző, a modern vonalvezetésű rattanfotel és a marokkói párnák mellett megfér a maratott komód és az új asztallapot kapó dohányzóasztal is. A két élénk kortársfestmény energiát visz a szobába.
 
 Fekete- fehér és piros összhangja.
 Antik komód kicsit megbolondítva.
 A régi lámpa, a törpe szék feketére festve és a méretes gyertyatartó kellemes találkozása. Nekem az élénk piros gyógyszeres szekrényke a kedvencem.
 A nem hivatalos étkező a konyhában kapott helyet. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb időt itt töltik. 
Kényelmes pad, citrus párnák, amik még a legborúsabb napon is jókedvre derítenek. A kis faliszekrénybe nem fér sok minden, de nem is ez a célja.
 A fehér bútort kiemeli a sakktáblakockás csempe. A sarokba épített "fekete bárányka" megfogott. Szerinted praktikus hajópadlót tenni a konyhába?
 A konyha éke, ez a sparhelt, amit ITONG lábakra állítottak. A kék-fehér csempét észrevetted az alsó szinten? Ide lehet tenni a kész, forró sütit.  A régi réz kannában mindig melegedhet egy kis víz, bármire kellhet.
 Nem értem, hogy stylist miért tetette a tulipános bödönt a sparheltre. Annyira életidegen.
 Sajnos nem tudom elolvasni mi van a nappali ajtaja fölé írva, de imádom!
 Dolgozósarok.
 
 A sötét járólapon nagyon meglátszanak a hosszú hajak. Szőke három lánygyermekes apukának nem ajánlom. Az épített dupla mosdós pult arányosra sikerült.
Ezek a kályhák! Teljesen levesznek a lábamról! Erre se állítsunk virágot, maximum nyáron. A régi éjjeliszekrények, a fonott láda az ágy végében, a padló, mind- mind lenyűgöz.
Hozzád közel áll ez a ház? Milyennek találod?

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...