2011. november 4., péntek

Gyertya a csészéban

Ígéret szép szó. Tehát mutatom,  tegnap mivel foglalatoskodtam. Volt két szép csészém, a régiség piacon vettem őket. Egy- egy darab volt belőlük, a kék inkább kiöntő, mint csésze, nagyon aprólékos, finom  a mintája. Ugye szerinted sem hagyhattam ott őket? 
Valamit kezdeni akartam velük. Régi gyertya maradékaimat olvasztottam fel egy konzerves dobozban, volt fehér, rózsaszín és lila. A kanócot is magam készítettem, fehér fonalat mártottam az olvadt viaszba, majd amikor megkeményedett mehetett csészébe. A gyertyázás egyetlen nehézsége, hogy a kanóc maradjon a helyén. Ezt úgy oldottam meg, hogy egy elégett mécses aljából vettem ki a fém kanóctartót és ezt egy csepp viasszal fixáltam a csészék aljához.

 A konzerves doboz nagyon jól szuperált, így egyetlen lábosom sem bánta a játékot.
 Fehér volt a fonal,  bemártottam a viaszba, majd ment a csésze aljába.
Az egyiket már meg is gyújtottam. Nekem nagyon tetszik, alig várom a piacozást, hogy újabb alanyokat találjak. Karácsonyra remélem örülni fognak neki.
Te örülnél neki?

6 megjegyzés:

  1. Hűha! Én szenvedelmesen vadászok ezekre a bordós csészékre, tányérokra,( a kék változatra is) úgyhogy én nagyon örülnék neki!!!

    VálaszTörlés
  2. Eszter, akkor neked nagyon tetszett volna az a készlet, amit múltkor láttam a piacon. Teljes! hatos, plusz teáskanna és cukortartó. Nem kérdeztem meg, hogy mennyi, de szerintem 5000Ft alatt volt.

    VálaszTörlés
  3. Szuper! Nekem tetszik...hasonlót csináltam, csak éppen leárazott stampedlis üvegpoharakba öntöttem rózsaszín viaszt....tök arik lettek. Ügyi vagy!!!

    VálaszTörlés
  4. Hát így túl egyszerű lenne!! Nagyon izgi amikor szedett-vedett turikból( ahol láthatóan abszolút nem értékelik, milyen kincseket ömlesztenek össze)halászgatok össze tejes kiöntőket, csészécskéket, tányérokat. Pláne 100-200 forintért!! Ja, és Made in England, no China!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...