2016. november 24., csütörtök

Csak egy icipici hó kell

Ismeritek a Jégvarázs című mesét? Akinek kislánya vagy kislány unokája van biztosan kívülről fújja az összes téli dalocskát a meséből. Annak ellenére, hogy két csodás kis csaj anyukája vagyok, egyenlőre egész jól megúsztuk az orrvérzésik mesenézést. Tudjátok azt a fajtát, amikor épphogy megjelenik a THE END felirat és a gyerek már azt kérdezi, hogy- Megnézzük még egyszer?  Mi még mindig a YouTube csatornák 5-10 perces meséit nézzük, amit én egyáltalán nem sajnálok. Néha, alkalmanként jöhet egy-egy hosszabb is, ilyen a Jégvarázs is, amit a nagyobbik lányom már kétszer is megnézett. Tudom, hogy ez ízig-vérig mesés családokban smafu, de nálunk ez már sokat jelent. 
Ebben a mesében van az aktuális kedvenc dalunk, amit a szerintem a főszereplőnél sokkal, de sokkal jobb fej húga énekel, Anna. És, hogy miért írok egy mesében szereplő dalról ilyen hosszan? Mert ezzel a dallal én tökéletesen egyet tudok érteni. "Csak egy icipici hó kell és néhány jó barát...!" Na, jó barátból jöhet sok is, de hóból nekem is elég a kevéske. Nem szeretem a hideget, igazából a telet sem igazán. A hideg, a sok sötét és borongós nap miatt. DE! Azért az valóban tagadhatatlan, hogy karácsony előtt, az ünnepek alatt fantasztikus tud lenni, ha az ember kinéz a meleg szobából és látja a mesebeli téli tájat. Ilyenkor el kell hogy ismerjem egy néhány órás séta a szabadban, a ropogós hóban tényleg annyira fel tudja tölteni az ember lelkét. Nem is beszélve a vidám gyerek arcocskákról, akik, annyira, de annyira tudnak örülni a hónak. Nagyon helyesen, ők még nem gondolnak az utána következő locspocsra, a csúszós utakra, a sárra, ami követi. Őket egyszerűen csak lenyűgözi a természet csodája, a gyönyörűség, hogy havazik, hogy "fagyi hullik az égből". 
Mutatóba hoztam néhány csodás téli képet, hogy ábrándozzunk együtt! 

 A gyerekek tényleg őszintén tudnak örülni a havazásnak (még). Azért kabátot majd adjunk rájuk, ha hideg lesz és hó. Tudom, hogy csinosabb nélküle, de jobb, ha nem betegek. :)
 Az érintetlen természet csodája. Télen sokkal könnyebb elmerülni benne.
 Minden decemberben látnom kell egy nagyváros fényeit.
 Egy forró kávé és néhány perc a teraszon.
 Fények mindenhol. Ez a mottóm ilyenkor! 

Ti szeretitek a havat? Ugye, hogy szükség van rá a karácsonyi hangulathoz?

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...