2012. szeptember 1., szombat

Vidéki hangulatú fürdőszoba kialakítása -gyakorlati tanácsokkal

Szeretem amikor olvasói kérdésekre válaszolhatok, amikor gondolkodni hívtok, amikor közösen tervezzük a lakásfelújítást, az építést. Ezért örömmel készítek bejegyzést, a számomra is kedves olvasói megkeresések kapcsán. Most is egy ilyen kérésre reagálok, ahol Irma és Ambrus beszámoltak, hogy a vidéki stílust, elsősorban a cottage változata áll hozzájuk a legközelebb és ötleteket szeretnének látni hogyan lehetne átalakítani a már meglévő szürke fürdőszobájukat. 

Ha néhány mondatban kell összefoglalnom, akkor a csempe minimalizálását vagy a megfelelően kezelt lambériát ajánlanám falburkolatként.  Rusztikus felületű járólapot (,ha nem bízol a vizes helyiségekben való fahasználatban) vagy hajópadlót tudok burkolatként elképzelni az aljzatra. A lábaskád, ha nem felújított, akkor igen drága mulatság, de egy beépített normál kád is lehet nagyon stílusos. Falmélyedések, íves mosdó akár lábbon álva- akár bútorban lehet a helyiség éke egy kétkaros csapteleppel.
A részletekre mindenképpen nagy hangsúlyt fektetnék, kosarak, tárolók, puha törölközők és falikar sem maradhat el. Fontos még a függöny- ami lehet római roló-, esetleg egy fotel, ami a helyiség szobaszerűségét hangsúlyozza.
Bízom benne, hogy összeállításom hasznos lesz a vidéki stílusú fürdőszobáról álmodozó építkezők számára!


 Rusztikus hangulatban. A régi bútorokba helyezett mosdó, igazán stílusos és frappáns tud lenni. Itt azonban nem hiszem, hogy jó választás. Bár a képen nagyon jól mutat, de a perem és az oldalra helyezett csaptelep gyakori kézmosásra, gyerekes családoknak egyáltalán nem praktikus. 
A régi ládákban elhelyezett pipere kellékek sokkal inkább utánozni valóak. A kovácsoltvas törölközőtartó és a falikar jó választás a rusztikus hangulatú helyiségekbe. Azonban a fürdőszoba kialakítása során figyeljünk rá, hogy elegendő fény legyen a tükör körül, egyik férfi sem szeret félhomályban borotválkozni és én speciel, utálok sötétben sminkelni.
Forrás
 A vidéki stílus egyik kedvence a gerendák és a bontott tégla. Ebben a fáradt zöld fürdőben az alacsony kádat lambériával burkolták. A mosdó pedig régi komódba került. Én egy picit sötétnek tartom. Fogmosás közben érdekes lehet kinézegetni az ablakon.

Forrás
 Ha a franciás vidéki stílus a kedvenced, akkor összeállításomból talán ez a kép fog leginkább tetszeni. Ez a szürkés- fehér antikolt szín hozzám közel áll, különösen jól mutat rózsaszínnel és halvány zölddel, ahogy a képen is látható. A glamouros csillogást a csillár biztosítja. Fehérre festett hajópadló és a hófehér falak is eleganciát kölcsönöznek a helyiségnek.
Forrás
 Lambéria, hajópadló, lábas kád, raffroló, fotel és néhány kosár, talán ennyi lenne a vidéki stílus összefoglalója?
 Szeretem a megfelelő helyek kihasználását. Nagyon helyes ez a szekrényke. De bevallom nem értem miért kell egy korona a budiba? Ha WC papír van benne, betétek, esetleg kozmetikai cuccok az ok, de korona? Most én vagyok földhöz ragadt?

Forrás
 A vidéki stílus nem jelenti azt hogy a helyiség, a kiegészítők csak fehér el lehetnek, sőt még a sötét árnyalatok kizárólagos használatát sem! Lehet kék, zöld, piros, akár nagyon színes is. A neon színektől talán tartózkodjunk, ha ezt a stílust szeretnénk választani. A vízszínek a fürdőben amúgy is kézenfekvő megoldást kínálhatnak. Nagyot hibázni nem lehet velük. Én azonban támogatom a kicsit bevállalós megoldásokat is. Tetszenek a piros- fehér csíkos falak, akár fürdőbe is, mondjuk fehér csempével, hajópadlóval. 
 Törölközők kosárba, ládába, komódba mehetnek. A lábas mosdó is illik a stílushoz. Növényeket ábrázoló képek a falra. Itt a világítás jól megoldott.
Forrás





Igazi rusztikus megoldás, nagyon tetszik is nekem. Egyedül a női mellszobrot tenném valahova máshova. Mondjuk odaadnám valakinek.  A gyapjúszőnyegnem sem hiszem, hogy ideális a vizes közeg. 
Forrás

A klasszikus és a konvencionális vidéki között néha nehéz a mezsgyét megtalálni. Egyszerre munkába induló pároknak praktikus a dupla mosdó. A világoskék fehér páros mindig friss, tengerparti hatást kelt, főleg natúr kiegészítőkkel.A tükrök rejtett szekrénykét rejtenek.
Forrás
Apró helyiségbe tökéletes választás a fehér- sárga szín. Tágítja a teret, vidám. A lambéria végén elhelyezett apró polcokon elférnek a legszükségesebb holmik.

Melyik fürdőszoba a kedvenced? Találtál utánozható ötleteket?

Hasznosnak találtad ezt a bejegyzést?



3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...