2012. szeptember 10., hétfő

Svéd ház izgalmas kerttel


A következő házikó valahol Északon található, talán svéd, de nem biztos. A bejegyzés szempontjából annyira nem is érdekes, azt mindannyian látni fogjuk, hogy az északi stílust képviseli minden ízében. A növényzetet a mi, mára mediterrán klímához hasonló éghajlatunkkal össze sem lehet hasonlítani, látom, ahogy svéd oldalakon örülnek még most is az epernek és az áfonyának, mert most érik be! Mi meg örüljünk az édes szőlőnknek és a töménytelen paradicsomnak, ami meg nálunk van.
A hortenzia imádja a nedves, árnyékos meszes talajt.

Ki kell élvezni a jó időt, mert hamar eljön a hosszú és sötét tél. A kertben számtalan kerti pihenőhelyet alakítottak ki.
Faburkolatos teraszon étkezőket lila napernyő védi.
A baráti sütizések helyszíne lehet a másik pihenő rész. Az óriási kövekből épített, beültetett térelválasztó nagyon ötletes.
A fehér és a fekete kontrasztját a sok cserepes növény töri meg.
A ház mellett  vékony tornác fut, ami a ház első teraszát köti össze a tágas hátsó terasszal. A méretes ládában a kerti párnák "alszanak".
Kávé és újság, egyedül napsütésben.
Az L alakú házat a szobaszerű terasszal tették teljesség. A rattan fotel és az óriás lámpás a kedvencem innen.
A házban a fehér színű és a natúr fenyő bútorok dominálnak. Látható, hogy a háziak vonzódnak a tárgyakhoz, kiemelten a régi tárgyakhoz.
Tányértartón különböző darabok pihennek, azonos színben.
A kredencet igen, de a nippeket és így együttesen az egészet már nem kérem.
Natúr fa a lábunk alatt és fehér lambéria a falakon. Szerintem jó páros.
A ház belül helyes, de a kert sokkal inkább a szívem csücske. Csak gondoltam nézzünk már be, ha itt járunk.
Nappali, Ektorp kanapéval és beépített üveges szekrénykével.
Tudnék innen választani, de ha ennyire sok dolog van egy szekrényben, akkor célszerű nem üveges változatot választani hozzá. Vagy esetleg szortírozni kicsit. 
Milyennek találod a kertet és a házat? Engem kicsit megoszt a ház belső kialakítása. De az is lehet, hogy ez egy olyan otthon, ahol élnek és nem a fotózás kedvéért stylingolták át, ahogy nagyon sok általam is bemutatott lakást.Tagadhatatlan, hogy itt élnek, hogy használják a házat, a tárgyakat. Ez nem egy múzeum, kérem.

1 megjegyzés:

  1. Nekem viszont pont az járt a fejemben, hogy "végre egy életszagú házikó". Nem vettek el belőle és talán nem is adtak hozzá a fotózás kedvéért, nem olyan steril, mint a szokásos enteriőrök. Nekem nagyon tetszik!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...