2012. szeptember 14., péntek

Nagyon romantikus otthon IKEA módra

Akik Budapesten élnek azokhoz talán már eljutott az IKEA 2013-as katalógusa. Be kell, hogy valljam ez a szám valahogy nem nyűgözött le, de annak nagyon örülök, hogy az IKEA egyes darabjai visszafordultak a romantikus, country stílus felé. Tudom, hogy nem várhatom el, hogy az egész áruház ilyen jellegű termékektől roskadjon, mert vannak akik a tökéletes letisztultságért rajonganak.
Én szeretem ezt a stílust. De ezt nem is kell bizonygatnom, legalábbis a blog olvasói előtt biztosan nem. A népes táborunkból úgy látom, hogy ti is rajongtok a vidéki stílusért, na nem giccsért!
Tehát nézzünk együtt az IKEA termékekből berendezett, rózsaszín lányházat, kicsit Barbie ház, de azért jó. Tudom, hogy pasik megőrülnének ettől. Magamnak nem is terveznék ilyen otthont, de így képen tetszik, főleg az apró részletek.

 A stílus kötelező eleme a porcelán mosogató. A csipkézett virágkaspó és a képen tálalóként funkcionáló üveges szekrény a kedvencem. 
 Konyha, étkező és nappali egy térben. Terek többfunkciós megosztása egyre nagyobb szerepet kap a kis alapterületű otthonok terjedésével. 
 Ez az új lámpa kollekció, akár egy cuki szoknya. Ha nagy a belmagasság akkor érdemes polcokkal megtörni, így pakoló felületeket is nyerünk.
 Komódok a tárgyak láthatatlan tárolására. Lehetnek benne ruhák, táskák, de akár törölközők is. Ez a fehér asztalka az igazán praktikus kategória. Lehet éjjeliszekrény, zsúrkocsi, de a teraszon is bírja a kiképzést, mivel fém és nem megy tönkre az esőtől sem.
Érdekelne ez a szőnyeg, de eddig nem fedeztem fel a kínálatban. A kosaras tárolást imádom.
 A háló nekem már egy kicsit túl sok. Ide pasi már tényleg nem hiszem, hogy szívesen jönne.  Képes lenne egy férfia magáénak érezni ezt a hálót?
A terasz csodás! A rózsás anyag árnyékolóként használva abszolút elnyerte a tetszésemet.
Tágas, szobaszerű terasz. A fonott bútorok igazán kényelmesek, de nem tudom mennyire jelent számukra védelmet az árnyékoló.
Sajnos ez a kalitka nem szerepel az IKEA új kínálatában. Pedig azonnal vennék egyet. 

Mit szólsz ehhez a maximum 40 négyzetméteres "Barbie- házhoz"?


Forrás

5 megjegyzés:

  1. Néha elképzelem, hogy egyedül bitorlok egy házat, lakást, és nem osztom meg négy pasival.. Akkor jöhetne valami hasonló, ( bár ez már TÉNYLEG kicsit sok) habár egyes részleteket így is sikerült becsempészni a házikónkba.

    VálaszTörlés
  2. Nekem sok a fehér. Semmi kontraszt, még fotózni sem könnyű. A rózsás anyag viszont tényleg gyönyörű. Egyébként érdekes, hogy mennyire szeretik a fehér bútorokat és gyerekeknek mennyi szép színes textilt lehet venni. Nekünk a baba függönye van az Ikeától, csupa kék zsiráf és piros víziló.

    VálaszTörlés
  3. Kicsit tényleg sok a jóbol, de annak nagyon örülök, hogy az IKEA stílusában talán egy kicsit változatosabb lesz. Sok-sok részlet nagyon kifinomult és nem olyan szögletes, minimalista mint amiket eddig találhattunk náluk. Megyek és körülnézek egy kicsit ott!

    VálaszTörlés
  4. Vakítóan hófehér és nagyon virágos. Túl-túl. Egyes részleteiben viszont ütős:))

    VálaszTörlés
  5. Pont ere vártam,hogy visszatérjen a country az Ikeában mert túl modernek voltak a bútorok és egy régi házban nem igazán illik de most már vannak olyan termékek is amik country stílusban is kaphatóak. Hát ezek azok amik hiányoztak,persze nem rózsaszínnel de a fehéreket lehet kékek,szürkével,nyerssel keverni és máris nem habos babos:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...