2012. szeptember 25., kedd

Elegáns norvég kúria lovardával

"Nem olyan családból származom én"- ahogy Regős Bendegúz mondaná, hogy ne lett volna néhány lakberendezési magazin mindig az újságtartóban. Most is lelkes vásárlói vagyunk családi szinten a magyar kínálatnak, vannak amire elő is fizetünk. Sajnos, sokszor csalódást okoz egy- egy szám. Pedig olyan várakozással telve hozom be a postaládából mindegyiket, már a teraszhoz érve átlapozom az egészet és tudom, hogy melyik otthon, cikk lesz a kedvencem. Aztán tartogatom a magazint, hogy csendes magányomban, általában este vagy néha alvásidőben elolvassam és az utolsó betűig. Bevallom sokszor csalódott vagyok, mert kevés az olyan szám, amikor 1 otthonnál több IGAZÁN tetszik. 
Ezért Anyukám kitalált egy játékot, ami arról szól, hogy minden lakásban, cikkben fel kell fedezni- kötelező- valami szépet, jót, nekem tetszőt. Na, ez a "pozitív magazin gondolkodás", nem? Jó játék, tessék kipróbálni!
Ebben a norvég lovaskúriában nem nehéz olyan dolgokat találni, amik igazán tetszenek. 
Néhány közölük: lovarda, vaskályha, cserépkályha, mosható textil huzatok, vastag- tömör hajópadló, franciaablakok, fantasztikus kilátás, változatos gyertyatartók, zsákvászon párna. Soroljam még? Inkább mindenki keressem állítsa össze a saját listáját!
 Az elegancia és a paraszti bútorok nem zárják ki egymást. A vaskályha igazi régi darab, forró és gyönyörű. Szívesen bekukkantanék a konyhába is, ha ott is ilyen csodás porcelánok és szervírozó edények lapulnak, akkor csalódás nem érhet.
 Bejárat a fasor mentén. Igazi köves út. A svéd-vörösre festett ajtók lendületet adnak a robusztus gazdasági épületeknek.
 Több mint tíz lóbeálló.
 Álomszerű. Legalábbis a lovasoknak biztosan.
 A ház lakórészén az elegancia uralkodik. Több nappalival, szalonnal rendezték be a hatalmas alapterületen kialakított elegáns otthont.
 A belmagasság, az eredeti csillárok és a talpig fényben úszó helyiségek önmagukban hívogatóak. A megfelelő színek és bútorok kiválasztása még inkább emeli a helyiségek összhatását.
 Kilátás a birtokra. Régi szekreter.
 A nagy, egymásmásból nyíló helyiségek mindenre alkalmasak, egyszerre lehet zene- szalon, nappali, fogadó helyiség. A cserépkályha mennyei.
 Fekvőfotel és kortárs festmény ez a két kedvencem a képről.
 Reggeli az ágyban. Aki ilyen házban él, annak biztosan van, aki elkészítse és ágyba hozza. Édes ez a  mini üvegbúra.

Neked mik a kedvenceid ebből a norvég kúriából?  Várom a listákat!

Forrás

1 megjegyzés:

  1. Jajj, hát ez nagyon szép, de nem lakásra való, hanem fotózásra. Ebben élni nagyon rideg lenne, ennyi fehér közt. Arról nem is beszélve, hogy ha azt akarják, hogy fehér is maradjon, akkor kb ráülni sem szabad ezekre a bútorokra. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...