2011. szeptember 2., péntek

Home Sweet Home - Restaurátor család

A Home Sweet Home Project újabb darabját láthatjátok most. A három szintes átalakításra került házban egy kilenc gyermekes család él. A felnőtt gyermekek hét unokája is itt lakik, tehát a viszonylag nagy alapterület máris nagyon kicsi és szűk, ha ennyi embernek kell egyszerre kényelmes életteret biztosítani benne. 
A megvalósítóknak sem volt könnyű feladatuk, hogy minden funkciót ellássanak, egyszerre legyenek nagy közösségi terek és amennyire csak lehet szeparált családi szobák, gyerekszobák is.
 A felújított ház, melynek színei a gyarmati stílushoz tökéletesen illenek, számunkra pedig Görögországot szimbolizálják. Természetesen ez a ház, ahogy a projekt összes többi háza is Brazíliában található. 
 Ilyen volt felújítás előtt a ház. Vakolatlan felületek, romos falak. Azért nekem az első emeletei lámpák és az ajtók feletti kis világító nagyon tetszett úgy.
A projektben nem csak a ház felújítást, hanem a munkahely teremtést is támogatják, ennek keretében újították fel, modernizálták a család restaurátor műhelyét, mely a földszinten található.
 Nappali korábban. 
 Egy hálószoba.
 Konyha, étkező.
 A ház mellett található udvar. 
 A házban több kis apartmant alakítottak ki, arra szükségletre reagálva, hogy egy nagy család él együtt, de mindegyiküknek van már saját kis családja is. A fehér bútorok csodásan mutatnak az élénk pink fal előtt. 
Hintaszékbe fodros ágytakaró, akár egy flamenco szoknya. A képeken helyi növényekből készített applikáció.
  Minden nyílászárót kékre festettek. A neon lámpa választás kicsit meglep, de azt tudom csak elképzelni, hogy a hideg fény hatás érdekében esett rá a választás. Az horgolt ágytakaró helyi kézimunka. 
 A kis pult felületet kárpótolja a nagy asztal, ahol az előkészítőmunkákat lehet végezni. A helyi anyagok megjelennek a lámpán, a hűtő tetején a fakanáltartó is banánlevélből készült.
Barnásszürke fal, zebramintás ágynemű. Ami igazán tetszik, eddig ilyet sem mondtam még!
 Letisztult bútorok, élénk csempe a plafonig. Ez a megoldást választják a projekt szinte minden fürdőjében, szerintem nagyban a praktikusság elve dominál. 
 Egy másik nappali kékben. A plafon burkolata lambéria, de ezt is kékre festették. Egységes járólapot kapott a ház, amit az adott apartman hangulatához illó szőnyegekkel tesznek egyedivé. 
Itt is a fehér alacsony bútorok dominálnak, amik tágítják a teret. 
 Fényes piros csempe és a türkiz ablak. 
 A világ minden táján a kisfiúk a fociért rajonganak, és a legtöbb "nagy" fiú sem mond le erről a szenvedélyről. A szoba lakója a Sao Paulo Futebol Clube rajongója, tehát más nem is kerülhetett a falára sem.
 Hálófülke. Kellemes, megnyugtató színek, közvetlenül az ajtó mellett a szoba éke a falfestés. 
 Gyerekszoba, kis terület, emeletes ágy.
 A kék nappali konyhája. 
 Ezen a képen látszik, hogy kicsik a terek, de minden átgondolt. 
 A nagy család kérése volt, hogy egy kerti közösségi helyet is alakítsanak ki számukra, ahol összegyűlhetnek, megünnepelhetik a sok- sok születésnapot. Kerti sütögetőt kaptak. 
Kerti asztal. 
Mit gondolsz erről a házról? 

1 megjegyzés:

  1. Azt gondolom, hogy a megvalósítók rengeteg pénzt adtak bele, gyönyörű, ízléses, praktikus, személyre szóló az átalakítás, berendezés és remélhetőleg, ezt a csodát meg is fogják becsülni!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...