2011. szeptember 6., kedd

Home Sweet Home - Fodrász család

Lar Doce Lar, azaz Otthon Édes Otthon Projekt újabb darabját mutatom be nektek. A család két kisgyerekkel élt szörnyű körülmények között Brazíliában, San Paulo környékén. Az anyukának remek szakma, ami még a szegényebb vidékeken is jövedelmező, van a kezében- fodrász. A program segítségével egy igazán vidám és fiatalos üzletet, szalont hoztak létre számukra a házuk közvetlen közelében. A jövedelem segítségével remélhetőleg fenn is tudják tartani ezt a kis csodát. A szervezők több ezer családból választják ki időről- időre azokat, akiket érdemesnek tartanak a segítségre és remélik, hogy az új otthonukat fenn is tudják tartani, nem fogják eladni a bútorokat vagy hasonlók.
Nézzük a szinte hihetetlen átalakulást!
Az új nappali, étkezős konyha.
 
 Ilyen volt a házuk korábban.
 A ház előtti bódé fodrászüzletként funkcionált hajdanán.
 Konyha, étkező.
 Pult.
 A felújított fa borítású szalon és mögötte az élénk kék ház.
 Kis alapterületből kell kihozni a maximumot.
 Terasz sütögetővel a ház mellett.
 
 Konyha, feketében.

 Natúr hálószoba. A lámpa és a tapéta itt is azonos.
 Beépített mosdó és tükör. A plafonon az egész házban lambéria van.
 Gyerekszoba, két picinek. A falon bárányfelhők.
 A szalon. A legtöbb magyar fodrászat is örülne, ha ilyen lenne. A minikűr asztalok bérbeadásából a család további bevételhez jut.
 Szerintetek mi az a szürke műanyag dolog a bal sarokban? Pedikűr ágy, vagy mi?
 A zöldes türkiz tapéta visszaköszön az állólámpán is.
 Árak.
Kötények, esernyő és egy kis jegyzet füzet. Minden részletre gondoltak. 

Hogy tetszik? 



5 megjegyzés:

  1. Nagyon látványos az átalakulás. Érdekes lenne tényleg pár év múlva megnézni, mi van velük, tényleg segített-e az életvitelükön is?
    Számomra nagyon érdekes a színválasztás.Itt nem jön ki annyira, de az előzőeknél nagyon.a számomra túlságosan erős, ráadásul hideg színek.
    A szürke dolog a sarokban hajmosó, a másik képen jól látszik.

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik.
    A natúr hálószobát egy az egyben elfogadnám. Véleményem:
    - Szerintem sok magyar család is örülne egy ilyen lakásnak.
    - Nagyon tetszik a tapétával azonos színű lámpa búra.
    - Én arra lennék kíváncsi, hogy 1-2 év múlva hogyan fog kinézni ez a kirakat lakás. Mert pl. a konyhában lévő rengeteg edényt és egyéb cuccot nem látom az új képeken kipakolva...

    VálaszTörlés
  3. Bízzunk benne, hogy meg tudják tartani!!! Sajnos ahogy néztem a környéket nem fognak tolongani a gazdag kuncsaftok, de mindenesetre azt gondolom, ha egy rövid időre is sikerül emberi körülményeket varázsolni, már akkor megérte. Mindenképpen jó kezdeményezésnek tartom-az esély mindenkienk kijárna egy jobb életre!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy nektek is tetszik a ház, a project. A kételyeim azonosak, mint nektek... De mégis azt hiszem, hogy kell esély, hogy kell lehetőség.
    Szerintem is nagyon sok magyar család álmai netovábbja egy ilyen ház. A gazdag kuncsaftok nem feltétlenül kellenek, csak elég ha vannak kuncsaftok. Pl: személyes dolog jön. Én egy szuper falusi fodrászhoz járok, aki állati olcsó, de egész nap tele van, reggeltől estig! Tehát így sokkal többet keres, mint a városi konkurencia. :D :D Igaz sokat dolgozik, de ki nem? :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik! És az az elképesztő, hogy ezek a lehetőségek eddig is benne voltak ebben a lerobbant kulipintyóban.... Nyilván sok pénz és jó szem kell hozzá, de megvalósítható. Hiszem, hogy kevés pénzből is nagyon látványos átalakuláson mehetnének át a lerobbant otthonok, ha a lakók nem adnák fel.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...