2011. szeptember 12., hétfő

Vidéki élet szépségei

Nem árultam zsákbamacskát sosem, aki ide látogat az oldalamra, tudja már a címből, hogy itt otthonra lel vidéken. Lehet, hogy a fővárosban vagy más nagyvárosban, megyeszékhelyen élsz, az nem számít semmit. A lényeg, hogy szerelmese lény a vidéki életstílusnak, hogy törekedj a természetes életre, a helyi értékek feltárásra, fenntartására. Ezt pedig tökéletesen lehet megvalósítani akár a kertvárosban is, nem kell egy 50 fős faluban élned, de ha kedved úgy tarja, akkor élj ott. 
Hétfőre néhány olyan képet mutatok, amik számomra tökéletesen megjelenítik a vidék legjobb arcát. 
Nézd csak! 
 
Kertészkedéshez minden egy helyen. 
Saját termesztésű zöldségek. 
Pihenés a ház mellé épített verandán. Festetlen hajópadló, zsákvászon párnák. A kíváncsi szemek elől a vékony vászon függöny véd. 
A tálalóban régi porcelánok, mind fehér, de mind különböző.
Hortenzia a kertből, metszett vázában.
Szőlő a hegyről, kenyér a kerti kemencéből, kecskesajt a szomszéd faluból. Rozmaring a terasz mellől. Textil szalvéta még a nagyitól.
És fokhagyma nem Kínából, a vastag rusztikus asztalon. 
Számodra mit jelent vidéken élni? 

1 megjegyzés:

  1. Kedves Lili! Hogy mit jelent vidéken élni, azt nem tudom leírni csak egy rövid megjegyzésben. Az Nekem hosszabb gondolat... :) Pár szóval és a teljesség igénye nélkül: békét, biztonságot (nem csak az anyagi javakét, ha érted mire gondolok!), tücsköt és bogarat, tehén és kecske szagot a szó legjobb értelmében, hajnali harmatot amikor mezítláb, hálóingben "kísértek" a folyóparton, rákászást az erdő alatt, friss paradicsomot a kertből...szeretet, hitet, nyitott ablakot éjszaka, kutyaugatást, macskanyávogást....és még tudnám folytatni a végtelenségig...A képek csodásak! Köszönöm!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...