2011. szeptember 13., kedd

Vallások találkozás egy otthonon belül- Home Sweet Home

El tudod képzelni, hogy egy házban él, ráadásul boldogan a muszlim hitre áttért anya,aki arabul tanul és a Koránt tanulmányozza a mecsetben, a hébert tanuló lánya,aki született katolikus és mellesleg történelem- kultúra szakos egyetemista és az ő jegyese, aki zsidó. És lakik itt más is! A 27 éves filozófiát és zenét tanuló fiú, aki hétvégente pizzafutárként dolgozik. Jó kis vallási- kulturális kavalkád, nem? 
Egy elégé rossz állapotban lévő sorházban élnek San Paulo közelében. A munka, tanulás mellett napjaik sok beszélgetéssel telnek, de efelől kétségem sem volt... 
A házuk illeszkedik a gondolkodásukhoz, életstílusukhoz. Ezt szeretem ebben a Home Sweet Home programban, hogy látszik a tervezők, alkotók nem csak a sok pénzt nyomják bele, hanem megpróbálnak tényleg olyan otthonokat létrehozni, ami az adott családnak való. 
 A ház a felújítást követően. 
 Ilyen volt korábban. Így sem szörnyű!
 Hálószoba.
 Étkező régen.
 Fürdő és a penész. 
 Nappali és a dolgozó sarok, amire mindenkinek szüksége van a családban. A kanapét és az asztalt is a kőműves segítségével hozták létre. Beton. Kényelmes párnák, letisztult formák. Keleties színhatás, mindenki a  Közel- Keletre vagy Keletre vonzódik ebből a családból. De lehet náluk úgy mondják Nyugatra? Mert az közelebb van? Nem tudom. 
 A legjobb rész a házban! Az étkező tolóajtajai segítségével a kis belső udvarra jutunk, aminek a fala, akár egy festmény, különböző cementlapokkal van díszítve. Csodás ötlet! 
 A nappali falán is visszatérnek a minták, tányérokon. 
 L alakú egyszerű, fehér konyha, ami a sötét plafonig csempe előtt jól mutat. 
 A belső udvar. Este akár egy könyvvel is szívesen kiül az ember, vagy csak nézni a csillagokat. A sárga ablakokat nagyon kiemeli a barna fal. 
 Hálószoba, feltölt ez a szín. 
 Plafonig csempe, a penész veszély miatt. 
 Keleti szoba. 
 Egy másik háló. Gipszkarton polcokkal.
 A hátsó terasz, a bontott téglát letisztították. 
 Szép a márványos járólap, itt is beton kerti ülőke vár.
A ház hátulról. Sok- sok páfrány, ami bírja a párát. 
 Itt nincsenek a programban már megszokott élén színek, de mégis olyan harmonikus nekem az egész. 
Neked hogy tetszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...