2011. szeptember 5., hétfő

Ládák a játékoknak

A gyerekjátékok ahogy nő a gyerek  úgy lepik el az egész lakást, házat. Észre sem veszed és máris a jól megtervezett nappalid közepén is babák laknak vagy éppen műanyag markológépek. Valahogy úgy élhetnek a játékok a házban, mint a termeszek. Folyamatosan terjeszkednek ha nem teszünk valami igazán radikális megoldást ellenük. Nézzük a lehetőségeinket!
1. Kidobhatjuk a játékokat, elajándékozhatjuk amiket már nem használ gyermekünk. Mert sokkal kisebb gyerekeknek való vagy mert szakadt, vagy mert ronda, vagy mert olyan sok van belőle. (Most a plüssökre gondolok, amik szaporodnak, mint ebihal a pocsolyában.) De nagyon- nagyon fontos, hogy akciónkat akkorra időzítsük, amikor nincs otthon a gyermek, mert különben minden játékról éppen akkor fog eszébe jutni: jaj, de anya épp az legkedvesebb...
2. Hozhatunk szankciókat miszerint játszani, csakis a gyerekszobában lehet. Szerintem ezt lehetetlen megvalósítani illetve ideig óráig igen, de normális gyerek ott szeret tartózkodni, ahol az élet van, tehát a nappaliban, konyhában. Ha ő ott van, akkor az 23 póni sem maradhat a gyerekszobába és Barbik is szomorúak egyedül, meg hát éhesek is, tehát a teljes baba edénykészletet is ki kell akkor már hozni.
3. Az utolsó lehetőség, hogy valamilyen szabályozott formát próbálunk kialakítani a közösségi terekben a játékok tárolására. Erre lehet megoldás a láda! Szerintem szuper megoldás, mert ha csöngetnek abban a pillanatban be tudod dobálni az összes játékot, és máris rendezett vagy legalábbis viszonylagos rendezettséget kelt a nappali. Ezek a játéktárolók gyerekszobába is tökéletesen funkcionálnak, mert már a legkisebb is ügyesen be tudja tenni az éppen nem használt játékait, színek szerint meg tudja jegyezni, hogy melyik ládába, kosárba mi való. Az iskolásoknak, olvasni tanulóknak a nevét is ráírhatjuk a dobozra.
Nem hagyhattam ki, hogy ezt megmutassam. Te is elkészítenéd? Persze a te gyereked nevével! Akkor megnézheted Jaime hogy csinálta ezt Lilynek. (Sajnos, nem nekem.)
 Nyaraló stílusban, a tetejére ülni is lehet. 
 Rusztikus nappaliba. Nem csak felfedezőknek.
 Az oldalára írni is lehet. 
 Itt a játékokat már csoportosíthatjuk. A kicsibe a Kinder figurák vagy a Family állatkák mehetnek.
 Kevésbé bírja a strapát. Szép. 
 Minden helyiségbe egy- egy és akkor ahol épp járunk, ott gyorsan beledobáljuk a játékokat. 
 
Az elkészítési leírását is megtalálod itt. Nagyon praktikus, picit óvoda jellegű. De nekem sokkal jobban tetszik, mint az IKEA műanyag dobozos változata. 

Te hogy tárolod a nappaliban a játékokat? Nálatok hogy megy ez? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...