2012. április 24., kedd

Romantikus fehér otthon Vértesszőlősön - Lakásriport


Shabby chic otthonról álmodozol? Kislányként is romantikus birodalomra vágytál? Már akkor a rózsaszín és fehér habos csodák vonzottak és a divatok, irányzatok változása ellenére ez a stílus áll hozzád a legközelebb? Akkor valósítsd meg álmaidat! Nem baj, ha egy panelben élsz vagy éppen egy kockaházban. Kovács- Mérő Évi, a fodrász lány sem adta fel álmait, annak ellenére, hogy nem egy toszkán vagy provance-i faluban él, hanem Vértesszőlősön, Komárom- Esztergom megyében lakik a családja egykori házában. 1980-ban épült, kétszintes "kockaházat" párjával kezdték felújítani a saját ízlésük szerint.
Ahogy Évi ízlése, élethelyzete változik, ugyanis az évek alatt a lányból asszony, majd anya lett, úgy érett vele együtt az otthona is. Évi folyamatosan átrendezi a bútorokat, az egyes kiegészítőket, gyűjtögeti a szép tárgyakat. Nem riad vissza az átalakításoktól sem, örömmel jár piacokra, ahol szintén kiegészítőkre vadászik, majd hazaérve mindent gyorsan fehérre fest. Már a saját festési arányát is kikísérletezte- sötétbarna alapra, fehér és bézs olajfesték keveréke kerül, kis csiszolás és már kész is antikolt hatás. Ösztönös lakberendezési tehetségét egy lakberendezési tanfolyamon tökéletesíti, ahol a szakma fortélyait próbálja elsajátítani.
Örömmel mutatom be otthonukat, melyben a shabby, a vintage és a country is jelen van. Nőiesség, sok- sok kiegészítő jellemzi.
A konyha idén készült el, mindent saját ötleteik alapján, sok saját munkával alakítottak ki. A szekrények eredetileg is itt voltak, de festő fehérre fújta őket és új csempe munkalapot kaptak. A szívek a lakás több pontján is megjelennek, tipikus country elemek.
A felső szekrényekről lekerültek az ajtók, ugyanis ennyi szép tárgyat kár lenne elrejteni. Évi szerelmesen vonzódik a tárgyakhoz, a francia vidéki stílus minden kiegészítőjéhez.
Fehér beépített sütőt és főzőlapot is az internetről rendelték.
Egyik személyes kedvencem a csibehálós kis faliszekrényke. A nőies púderszín jól kiemeli a fehéret.

A csatornába kerültek a virágok a felső szekrények alá.
A csapot az internetről, a stílus kötelező elemét, a porcelánmosogatót az IKEA-ból szerezték be. Az apró felújításnak induló munka egy teljes konyha generált eredményezett. Az eredmény nem kérdéses.

A fehér bélelt ládák tökéletesek a játékok, apróbb tárgyak, takarók tárolására.

Egyszerre szolgál nappaliként és hálóként a barátságos halványsárga- fehér falú szoba. Ahol a fehér IKEA bútorok mellett, egy méretre készített rattan kanapé és fehér fonott ülőkék kaptak helyet. Itt is a kiegészítőké a főszerep, megannyi szép tárgy, doboz szolgálja a szépséget. A háziasszony nagy kedvencei a csipkék, melyek keményítésével, alakítgatásával sok időt el tud tölteni.
A világos padló még inkább tágítja a teret. A csipkék, rongyszőnyegek és a báránybőr is jól megfér egymás mellett, ha mind fehérek. Hortenzia, boglárka visz tavaszi hangulatot a helyiségbe.



A folyosó sem maradhatott ki a díszítésből. Az ügyes kezű férjet itt is feladatok várták.
Az egyik nagy kedvencem az IKEA- heck, mely egy fiókos szekrényke, ami komoly átalakítását követen nyerte el végső formáját és lett igazi country otthon éke, melyen a régi macik, őzikék fogadják a látogatót. Közös munka eredménye ez a gyönyörű darab.
A fehér fonott kosarakban, magazinok és számos apró dolog kap helyet, amik minden család életében felgyűlnek.
 A szíves polc, hogy közelebbről is megnézhessük. Helyi asztalos készítette, a családanya német magazinban látta.

A kellemes világos zöld szobában alkotni, egy jó kávé mellett ücsörögni, olvasni szoktak.
A házban nagyon sok a fehér bútor és kiegészítő, folyamatos tisztán tartásáért dolgozni kell, már csak azért is, mert kisgyerek és cicák mellett nem könnyű ezt a rendezettséget megtartani
Kényelmes pihenősarok. Az alapterületre picike, 9 négyzetméteres szoba egy igazi kuckó. Korábban kamraként- tárolóként használták, de vétek lett volna parlagon hagyni látva a végeredményt. 
Az emeletes tányértartó és az üvegbúra nagy kedvenceim a gyűjteményből.
A sok fiók, a dobozok mind kincseket rejtenek. A komód a helyi asztalos tehetségét dicséri, egy német magazinban látta meg Évi és ezt csináltatta meg.
Az asztal alatt a legfrissebb piac- túra szerzeményei pihennek, termesztésen egy fehér fiókban.
A fűz a lakás, a kert több pontján megjelenik.
Az alacsony IKEA-s komód egy halvány páccal máris beillik az enteriőrbe.

A fürdőt 2005-ben újították fel, de mára nem érzik a legjobb választásnak a fényes, bordó csempét. Ha anyagi lehetőségeik engednék, akkor itt is a fehér szín dominálna, addig is a kiegészítőkkel lehet az összképen változtatni.
  A kosárban mindig tiszta törölköző várja a vendégeket.
Fehér festett ládában sok minden elfér. Évinek kincsek, másoknak kacatok, felesleges dolgok a régi tárgyak, ő meglátja benne a lehetőséget, a szépséget. Ez a vintage stílus alapja.
A kovácsoltvas íves törölközőtartó és a vakítóan fehér törölközők nagyon jól kiegészítik egymást. 
 A két éves Áron fiús, vagány szobája. Ahol a fűz dekoráció szintén jelen van.
 Az otthon megtekintés után sétáljunk ki a kertbe, a bejárathoz, ahol szintén enteriőrök várnak ránk.
 Már a bejáratnál érdemes elidőzni, a polcokat szemlélni, annyi szépség kap itt helyet.
 
A macskás fogas stílszerű, ugyanis 5 macska él itt a családdal.
A család örömmel használja a kertet.

Az átalakítás hobbiként kezdődött, most a szenvedély fázisánál tart és Évi nagyon bízik benne, hogy hivatás is lehet belőle.
Régi és új, virágos és csipke, sok- sok fehér, sok apró kedves tárgy így foglalnám össze, ezt az otthont. 
Nagyon köszönöm, hogy bemutathattam, remélem, hogy példaként szolgál mindenkinek, hogy a vágyakat igenis meg lehet valósítani, elhatározás, kitartás és megannyi kreativitás szükséges hozzá!
Végül Évi , a háziasszony szavaival szeretnék búcsúzni:  ,,Az állandó változás, a folyamatos megújulás a titkom. Mindig van mit csinálni, és mindig akad egy olyan kis rész, ami csinosításra vár! A tárgyak folyamatosan vándorolnak szobáról- szobára, a hangulatomnak megfelelően. De ami állandó az a fehér, a rusztikus, a kopott ......mint az utam amin járok!!!"

8 megjegyzés:

  1. Ez gyönyörűűűűűűűűű!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez igen!!Gyönyörű az egész lakás.Egységes,visszafogott,épp nekem való:)
    A fürdő tényleg kilóg a környezetéből.Nálunk is egy fekete folt volt a fürdő,mi átfestettük a csempét,és máris szívesebben tartózkodunk ott.
    A kedvencem a két macska a falon,nagyon szép annak a szobának a színe.
    Szóval,gratulálok a házigazdáknak!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik. Még akkor is, ha sok a fehér. De olyan macskáink nekünk is vannak :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm mindenkinek az őszinte véleményeket!A tulajdonos!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      tiéd ez a lakás?
      Engem a csaptelep érdekelne ami mosogatónál van. Hol lehet beszerezni?
      Segítségedet köszönöm :)!

      Törlés
  5. A mosogató csaptelep lelőhelyét esetleg nem lehet megtudni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin!Internet,írd be:rusztikus csaptelep!kb 27ezer ft!

      Törlés
  6. pont ilyen sütőnk lett hétvégén :D nagyon szép minden!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...