2011. augusztus 30., kedd

Triest mellett az élet

20 évvel ezelőtt találkozott Németországban Anna- Kathrina és Gordon. A fiatal pár két fia születése után döntött úgy, hogy azt mondja: ELÉG. Elég a városból, a sok stresszből, a tömegközlekedésből, a túl kicsi lakásból, a folytogató terekből. Meghozták életük egyik legnagyobb döntését és a  horvát származású férj frissen örökölt házába költöztek. Sok év munkája, megannyi ötlet és terv eredményét láthatjátok most. A ház Trieszt közelében fekszik, hangulatában jól ötvöződnek az olasz hatások is. 
 A ház mind külső, mind a belső tereinek renoválása során törekedtek a természetes, helyi anyagok használatára. Az eredeti stílus jegyek megőrzésére.
 A kőfalak beltérben is természetes légkört biztosítanak. A kandalló mellett az őszi hónapokban kellemes ücsörögni a karfás fotelekben. A nagy belmagasságok tágassá teszik még a legkisebb szobát is. Az oldalfalak különleges színt kaptak.
 A tetőtérben egybefüggő tereket alakítottak ki, meszelt falak és festett deszkák. A deszkákat is mésszel festették.
 A kis belső udvaron jól esik a törpe olajfa árnyékában egy kávé, uzsonna. 
 A régi kandalló megőrzésére nagy gondot fordítottak a felújítás során. Ízesített olajak sorakoznak a pulton, amik elrejti az alkotás örömét (a sok koszos edényt) és a néha aggódó szakácsot a vendégek szeme elől. 
 A négy fiú , anya és apa. 
 Az árkádok alatt a téli tüzelő. Az út mentén a helyben talált kövek sorakoznak.
 Tálaló asztalon gyümölcsök és olajok. 
 A család annyira megszerette a házat, az itteni életet, hogy úgy döntöttek vendégházakat is kialakítanak az otthonuk közelében. Minden idelátogató megtalálhatja amit egy romantikus nyaralás során vár, tenger, séta a halászfaluban, napsütés, olajfák. 
Anne- Kathrina, a feleség maga kísérletezte ki a színeket, a mész színezésével. Olykor meglepő árnyalatokat kapott, mint ez a lila is. Minden burkolat és anyag választás során törekedtek a helyi anyagok, a természetes dolgok használatára. 
 Már az első napsütésben kint eszik a hattagú család a kertben. Néhány szép pohár, két futó, régi evőeszközök és egy kis csokor élővirág és kész is a tökéletes asztal. 
 Gyümölcsök, házi lekvár, helyi finomságok. Mi kell más a tökéletes reggelihez?
Ilyen környezetben még a nagytakarítás is jól esik. 
Szerintem remek döntés volt, hogy elcserélték a német életüket erre a csodára. Te hogy látod? 


6 megjegyzés:

  1. Szerintem is ez nagyon jó élettér! Tetszik ez a stílus.

    VálaszTörlés
  2. Klassz lett a ház.Kicsit irigykedem, hja úgy mégis könnyebb a változtatás, ha van egy "örökölt" ház, szép környezetben a tengerparton.

    VálaszTörlés
  3. Jajjj...de még milyen jól tették!!! :))Bárcsak én is így tehetnék!:)))Gyönyörűűűűű!!!:)

    VálaszTörlés
  4. Ez csodálatos!!!!! Hahó! Nincs véletlenül egy nénikém, vagy bácsikám vmelyik mediterrán vidéken? Ha igen, kérem jelentkezzen!!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Hú, nagyon jó!!! Pont ezen a lila színen gondolkodtam én is. Egyszer régen csináltunk oxid festékkel színezett kőporos vakolatot. A Tulajdonos mogyoróbarnát szeretett volna. Mi beletettük a barna festéket, és gyönyörű lila lett a bekevert anyag. Nem lett felkenve, mert kiderült, hogy a mogyoróbarna a tulajdonos szerint a mogyoró belsejének színét (tehát törtfehér,vagy tojáshéj színűt) jelentett.

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy nektek is tetszik! Én is odavagyok érte teljesen. Szinte mindent elfogadnék, ezért is nem tudok kiemelni részleteket.
    Az oxidos festékről olvastam Petrik Adriennél is, és keramikusoktól hallottam még róla a rakuzás kapcsán. Fantasztikus színeket lehet úgy alkotni!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...