2011. augusztus 28., vasárnap

Nyárbúcsúztató mécsestartó

Nem akarom búcsúztatni a nyarat! Mert még nyár van, és maradjon is az. Legyen szép hosszú napos ősz, és éljenek a vénasszonyok meg az indiánok! Esténként egyre hidegebb lesz, de még használjuk ki ezeket a napokat kellemes teraszos beszélgetésekre, reggeli kávézásra. 
A nagy befőzések közepette talán maradt még néhány üveged, amiknek most helyet találunk, az asztalod felett. 
Mi kell hozzá? 
10-12 kis befőttesüveg vagy bébiételes üveg
Egy erős kifröccsenést gátló fedő, tudod az a lyukacsos. 
És kicsit kotornod kell a karácsonyi díszes dobozban is, mert szükséged lesz  műanyag gyöngyfüzérre is. Ezüst, fehér vagy arany néha piros színben szokták árulni. De ha nincs ilyened, akkor erős spárga is tökéles, úgy még inkább tengerparti hatást érhetsz el. 
Kell még 1 nagy és 10-12 kis S horog, az üvegek számától függ. 
Kelleni fog még homok vagy más díszítő elem az üvegek aljára és a mécsesek. 

Elkészítés: az üvegeket kötözd fel a zsineggel, ami lehet a karácsonyi cucc vagy a spárga vagy szalag is. Majd a kis S horgok segítségével akaszt a fedőre őket. Fontos, hogy jó szorosak legyenek a csomóid. Jöhet a homok, a mécsesek és mehet a gyertyatartó a kerti asztal fölé. Még egy jó tanács, előbb a fedőt akaszd fel a dróttal érdemes legalább 5-6 helyen rögzíteni a fedőt. Majd egyesével az üvegeket tedd fel, amikor már ég bennük a gyertya. 
Én télen is el tudom képzelni a teraszra, mondjuk karácsonykor, amikor a vendégeket várjuk. 
Szerinted elkészíted? Ugye ti sem akarjátok, hogy vége legyen a nyárnak? 

1 megjegyzés:

  1. Nem, nem akarom, bár nagyon szeretem az őszt is:) De ezt a nagyszerű mécsestartót akkor is tudjuk majd használni, szuper ötlet, nagyon köszi!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...