2011. augusztus 27., szombat

Könyves bébiszoba

A szobai új lakóját szülei nagyon várták. A kilenc hónapot pedig nem csak baba- mama magazinok lapozgatásával, hanem valódi felkészüléssel töltötték. Egy fantasztikus szobát készítettek saját kezűleg a kis babácskának. 
A szülők imádják a könyveket, a betűket, ezért is szereztek már be a bébi születése előtt számtalan színes, mesekönyvet, amelyek a szoba fő dekorációját is alkotják. 
A kis alapterület ellenére egy kellemes, vidám gyermekszobát láthatunk, ahol minden fontosabb funkciót megtalálunk: alvás, pelenkázás, hely a szoptatáshoz és hely a játékoknak. Ennél több nem is kell egy bébinek, nem?
A kis Lilman ágya felett otthon készített zöld, kék és lila papír pomponok lebegnek, amik biztos vagyok benne, hogy a legkisebb légmozgásra is érdekes játékba kezdenek. Az egyik fal teljes síkjába könyvespolc készült, akár egy könyvtapéta. 
Szerintem fontos megmutatni, hogy milyen volt az alap. Egy ilyen kis semmi szoba volt amikor elkezdték a kreatív alkotást. Akár egy magyar panel félszobája is lehetne, néhány olcsó bútorral. 
Ha könyvek, akkor betűk sem maradhatnak el. A pelenkázó felett, vidám kis képek és egy óra segíti anyut. A komódban elférnek a ruhácskák.
A plüssök kosárban várják a gazdit. 
A barna masszív ágyban, a kis képkeretekben már látott állatos minta sejlik át a rácsvédőről. Az ágyszoknya csíkos mintája is élénk, lendületet adva a komorabb ágynak. 
A színes, házilag készített fodros takaró jó játék. Lehet simogatni és rágcsálni is kiváló. Főleg egy néhány hónaposnak. 
A legszükségesebb dolgok az átfestett régi polcon és a kosarakban találhatóak. 
Mama fotel, kényelmes lábtartóval. Itt órákat lehet pihenni. 
könyvespolc leírását részletesen megismerheted. 
A pomponok közelről. 
névtáblát is anyu készítette. 

Hogy tetszik ez a könyves babaszoba? 

Ha érdekelnek további részletek, ha még többet szeretnél látni Lilman szobájából, akkor itt megteheted. 

2 megjegyzés:

  1. De jó! Remélhetőleg könyvszerető ember válik a szoba lakójából :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hangulatos, és ötletes. Én a pomponokat elhagynám, mert abból nagyon sok por száll a babára.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...