2011. augusztus 17., szerda

Ajándékok a családnak augusztus 20-ra

Idén nincs hosszú hétvége, mert augusztus 20. szombatra esik. Ennek ellenére is próbáljuk valahogy megünnepelni ezt a napot. Nem azért mert Szent István vagy mert új a kenyér, hanem mert itt van egy nap, ami ünnep, ünnep lehet, ha azzá tesszük. Jó ez a tűzijáték, de egész álló nap azt várni, azért  az nem program. Meg nekem úgy tíz perc után elég unalmassá is válik az egész és általában a nyakam is fáj már.
Én azt javaslom, hogy a család, a gyerekek, a játék legyen ennek a napnak a fő mozgatórugója.Most ne a kajáról szóljon minden. Mehettek bringázni, fürdeni is, mert jó időt ígérnek, de hoztam pár extra ötletet. Amiket nem csak gyerekeseknek ajánlok, barátokkal is szuper program lehet.
1. Természetjárás, madármegfigyelés.
 Ez a szuper kis készlet segítségével mindent megfigyelhettek, feljegyezhettek, ami csak utatokba kerül.
 Egy bőröndben elfér.
 Természet iránt érdeklődő gyerekeknek csodálatos ajándék!
 Ha az erdőt, mezőt választjátok vigyetek magatokkal növényhatározót és egy madárhatározót is. Meglátod, hogy teljesen új dimenziók nyílnak meg előttetek. Nem csak egy kellemes séta lesz, hanem valódi élmény!

2. Közös sütés, főzés
Imádom az ilyen kis kompakt dolgokat, mint ez a sütő bőrönd. Minden benne van, ami csak kell. Egy finom muffin estére a tűzijátékra? Mindenki kidíszítheti ahogy ő akarja. Lehet piros- fehér - zöld. Vagy búzás vagy csillagos vagy amilyet csak akarsz.

3. Közös játék.
 A holland turisták egyik legkedvesebb játéka, emlékszem, amikor a tatai kempingben sóvárogva néztem gyerekként a színes golyókat, ahogy dobálta gyerek és felnőtt egyszerre. Mára nekünk is van ilyen játékunk és én nagyon szeretem is, jó hogy azonos eséllyel indul benne az 5 éves és az 55 éves is.

Egy táskában elfér a minigolfhoz hasonló játék. Mi ennek a neve, te tudod?
Amőba a parkban, nem kell hozzá se papír, se toll. A kicsik is nagyon könnyen megtanulják így a játékot. Látványos és otthon is elkészíthető. Egy nagy méretű karton dobozból vágd ki a formákat. Egy kötelet kötözz így össze, ahogy a képen látod, nagy fa gyöngyök segítségével. Egy textil táska és már készen is vagy!

Idén az ünnep szóljon rólatok, legyen a játék, az együtt töltött idő ünnepe! Azért írtam a bejegyzést szerdán, hogy legyen időd kitalálni mit is fogtok csinálni. Jó tervezgetést! Vond be a családot, barátokat is!
Hogy tetszenek az ötleteim? Te mit tervezel?

Forrás 

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...