2015. október 15., csütörtök

Természetközeli élet egy pöttöm házban

Tiny house- annyit jelent, mint picike, pöttöm, nagyon apró, kicsike. És a cím igaz, meglátjátok, hogy tényleg egy apró házat mutatok most be. Három éve költözött be a fiatal pár ebbe a maguk építette házikóba. Törekedtek rá, hogy lehetőleg minden újrafelhasznált anyagokból készüljön. Nincsenek képek a három évvel ezelőtti állapotról, de látható, hogy mára nagyon jól belakták a házat, közben bővült is a család egy cuki kislánnyal, megtalálták minden szükséges tárgynak, funkciónak helyét is.
Érdemes megnézni és elgondolkodni, hogy te képes lennél-e ilyen apró házban élni. Milyen funkciókat alakítanál ki a te házadban? Milyen tárgyaidat vinnéd magaddal, mik azok, amik igazán fontosak és szükségesek számodra?

A kicsi házikó kívülről.
A ház pöttöm, de a kert annál inkább átgondolt nagyon sok virág és haszonnövény is nő benne.
Az immár három főre bővült család, a babuska is elfér a házikóban. Igaz, hogy amint játékai lesznek, nagyobb térigénye biztosan problémásabb lesz itt az élet számára.
A lépcsőfeljáró szolgál tárolóként. Nem lehet ötven pulcsid és húsz ágyneműgarnitúrád, ha ilyen pici házban élsz. Az ad hoc téikabát vásárlást sem itt kell gyakorolni, de azt hiszem, hogy aki ilyen otthont választ magának az talán a tárgyait, használati eszközeit is tudatosabban választja.
A konyha mellett kapott helyet a nagyméretű monitor mely iroda és tv funkciót is betölt.
  A konyhából nyílik a fürdőszoba, melynek a tetején van a hálószoba. A konyha nyitott polcokon dekorációs funkciót is szolgálnak a fűszerek.

 
 Nagyon szép, hogy a plafonra került faburkolat, a pult és a padló harmonizál.
A konyhában minden a praktikumot és a kényelmet szolgálja.
Nappali. Az épített kanpék alatt, az asztal alatt is tárolók vannak. Itt lehet ücsörögni, beszélgetni, élni.
Nem tudom, hogy hol tartják a létrát, amivel felteszik a bébihordót, a kis kádat és a baba egyéb cuccait, amit láthatólag a felső polcon vannak.
Bepillantás a fürdőbe, WC-be.
Látvány a hálószobából.
Ezen a videon megnézheted az igazán szimpatikus család életét, a házikót. Mesélnek róla, hogy miken változtattak az elmúlt három évben amióta itt élnek. 
Számomra szimpatikus ahogy élnek, mivel ezt nem az anyagi kényszer, hanem egy tudatos választás eredményezte, melyet a környezettudatosság, a tárgyaktól való függetlenség jellemez, de nem is tagadom, hogy én nem tartok itt. :) Én "még" szeretem a szép tárgyakat, a könyveket, a magazinokat, a sok és színes ruhát és még hosszan sorolhatnám a listát. 

Te tudnál egy ilyen pöttöm házban élni?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...