2015. október 26., hétfő

Minden, ami csillagos

A mi házunk szinte minden pontján most a csillagok kapják a főszerepet. Tudjátok, hogy hogy van ez, kezdődik egy csillagos párnával, majd jönnek a poharak, takaró, nagy és kicsike facsillagok és egyszer csak ezt veszem észre, hogy már mindenhol csillagok vannak. A szőnyegen, a párnán a polcokon. De engem ez cseppet sem zavar, sőt még mindig teljesen odavagyok a csillagokért.
Karácsony közeledtével valahogy még találóbbnak érzem a csillagos dekorációt. A nagy csillaglázamban utána néztem, hogy mit is szimbolizál a csillag.
Ezeket találtam:
  • " Pentagramma: Az ötágú csillag az ember jelképe, minden elem harmóniáját fejezi ki, és a szellem felé törekvését. Öt erő szimbóluma. Tűz, Víz, Föld, Levegő, Éter, ezeket hívják segítségül, ezek segítik és védelmezik őket. " Forrás
  • "A pentagramma ősidők óta fontos szimbólum, aminek mágikus vonásokat tulajdonítottak. Régen Vénusz és a hozzá kapcsolódó istenségek jelképe volt. A püthagoreusoknál fontos vallási-filozófiai szerepet töltött be, néha Püthagorasz-féle csillagként is emlegetik."
  • "A számmisztikában öt ága a női princípium (aminek száma a kettő) és a férfi princípium (száma a három) egységét jelképezve a házasság, a boldogság, a beteljesülés és a tökéletesség jelképe volt. A tudományok kulcsának, a titkok nyitójának is tartották; Paracelsus szerint a leghatalmasabb jel."
  • "A keresztény szimbolikában a pentagramma az öt érzék jelképe. A csúcsaira az S, A, L, V, S betűket írva az egészség jelképe (az egészség latinul salūs). Néha Krisztus öt sebét is jelképezi. A pentagramma egyik csúcsát megnyújtva kapjuk a hajnalcsillagot. A pentagramma a betlehemi csillag jelképe is." Forrá2
Ezeket a jelkép magyarázatokat olvasva talán még jobban szeretem a csillag motívumot. 


Forrás
A mosogató, a csaptelep, a konyharuha függöny is gyönyörű, de most próbáljunk a csillagos fényfüzérre koncentrálni.
Forrás
Letisztult, egyszerű és csodás.
Forrás
Nagyon jól mutatnak együtt a színben harmonizáló csillagok. A kezdő varrogatók is el tudják készíteni, fontos, hogy szép anyagokat válasszunk és tömjük ki a párnákat jól. Nekem úgy tetszenek, ha feszesre vannak tömve.
Forrás
Kíváncsiak vagytok a ház többi helyiségére? Holnap megmutatom. :)
Közeleg a karácsony, ami idén biztosan csillagos lesz. Ezen a képen tényleg minden tetszik.
Megérkezett egy kis csillag.
Forrás

Tavaly nagyon hasonló fadíszeket lehetett kapni a KIK-ben a szokásos 290Ft-ért. Én koszorúkra ragasztottam, de akár pohárra is kötözhetjük.
A tapéta és a hozzá illő polgártakarón kívül a kötött puff is nagyon tetszik.

Helyesek a varrott állatkák a kiságyban. Az ágy nekem nagyon statikus. Szeretem, ha a vonalak kicsit íveltebbek. A tapéta mesés!
Forrás
 A csíkos falakat önmagában imádom, hátha még ilyen személyes családi fotók, jelképek kapnak rajta helyet.
Forrás
Már áll a karácsonyfa. Biztosan nagyon kényelmes a pihe- puha kanapé a sok párnával, a szőrrel. 

Neked mi a kedvenced az összeállításból? Szereted a csillag motívumot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...