2015. október 7., szerda

Az első közösségi faműhely Budapesten

Manapság olyan divatos a a szó "közösségi". Vannak közösségi munkások, közösségi kávézók, közösségi kertek és tegnap megnyílt, igaz még csak próba üzemmódban, Magyarország első közösségi faműhelye is. Én bírom az ilyen közösségi cuccokat, lévén, hogy magamat is közösségi embernek tartom. Nézzük meg együtt mit takar a közösségi műhely, azaz a TECHNIKA¹.
Mit is jelent a közösségi műhely? Egy hely, ahova elmehetsz barkácsolni, alkotni, akkor is ha kezdő vagy, vagy akár fél profi, diák vagy éppen egyetemi hallgató vagy és éppen nincs semmilyen szerszámod, helyed, hogy alkoss. Ez a műhely olyan jól felszerelt, hogy alkalmas teljes asztalosmunkák elvégzésére, ami fiatal tervezőknek, asztalosoknak hatalmas segítség lehet a saját termékeik elkészítése során.
TECHNIKA¹ névre keresztelt barkácsműhely számomra különösen kedves, még így ismeretlenül, látatlanban is, mivel  a Közgazdasági Politechnikumban, egykori szeretett gimnáziumomban kapott helyet a kilencedik kerületben, a Vendel utcában, mely a főváros egy új pulzáló részében található.
Az ötlet szuper, igaz nem is várunk mást sem a Politól, sem a  Hello Wood csapatától, akik már több alkalommal letették a névjegyüket a közösségi megmozdulások, jó ügyek terén. 
A műhely kihasználtsága két részről biztosított, délelőtt az amúgy is gyakorlati orientált, vállalati modelleket megismertető Politechnikumi diákok vesznek részt iskolai keretek között órákon, délután pedig klubkártya rendszerben használhatják a betérők. A tervek szerint folyamatosan képzéseket, workshopokat is szerveznek majd a felmerülő igények mentén. 
Sok sikert és sok hasonló műhely kívánok!
Nektek hogy tetszenek a hasonló kezdeményezések?
Ha szeretnél többet tudni akkor, megtalálod őket a Facebookon: ITT 
A fotók is az FB oldalról származnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...