2015. október 13., kedd

Szürke- fehér romantikus otthon

Most nekem ez a ház a tökéletes. Tudom, hogy vannak nagyobbak, százszor szebbek, elegánsabbak, menőbbek, trendibbek és még hosszan sorolhatnám, hogy miben mások, miben jobbak vagy különösebbek. Ez a finn otthon számtalan eleme rendkívül hasonlít a mi mostani otthonunkra, dekorációban, méreteiben, kiegészítőkben, bútorokban. Lehet, hogy ezért áll hozzám olyan közel. Nem tudom. 
Remélem, hogy nektek is legalább annyira fog tetszeni ez a ház, mint nekem. Sok fehérrel, pasztell színekkel,  kedves részletekkel, ezernyi szép tárggyal.  Az anyag és színválasztás, a helyiségek egyszerűsége mind- mind megragadtak.


Hatalmas, kényelmes kanapék és két IKEA fotel, lábtartó. Nagyon  praktikus ez a szín, mert jól variálhatók rajta a párnák, a hangulatok. A modern kép is tetszik a falon. Nekünk is ugyanilyen szőnyegünk van színben is, csak  kicsit rövidebb szálhosszúságú és nem ilyen fényes. Az asztal alatti pakolópolc sok magazint, apróbb tárgyat, könyvet, távirányítót tud elnyelni. Sok lakásban láttam mostanában, hogy kosára teszik a pokrócot, ami este a tévézés alatt jó szolgálatot tesz.
A kanapé felett kapott helyet a személyes fotósarok is. Nálunk is csillagos párnák vannak az Ektorp kanapén mostanság és felette családi fényképek és rézkarcok Gross Arnoldtól.
Az étkező, konyha, nappali egy légtérben. Családoknak, akik szeretnek együtt "bandázni" esténként, remek megoldás az ilyen nagy közösségi helyiség. Lehet együtt lenni, de ha kell kicsit lehet elvonulni is.  Szép ahogy a három funkción áthalad a faparketta.
Ez a szőnyeg szerintem nem jó megoldás étkezőasztal alá. Elnyeli a morzsákat az igaz, de ettől fogva mindig kicsit koszos lesz. Tetszik, hogy a konyhát egy kisebb parapet fal választja el az étkezőrésztől, érzékeljük, hogy új a funkció.
Imádom azokat a lakásokat, ahol lehet "nézelődni", mindig felfedezni egy- egy szép részletet. A parapet falra falmatricás idézetet tettek.
Fér konyhával nagyon tévedni nem lehet. A parketta itt is csodaszép. A plafonon faburkolat, ahogy a falon is.
A beépített grill-lap nálunk még nem olyan elterjedt, pedig nagyon praktikus tud lenni és jól kihasználható, költségben pedig nem igazán jelentős.
Az üvegek, porcelánok a helyiség díszei. Az evőeszközök az ablakban kaptak helyet.
A gyerekek szobái, az iroda- tanuló sarok, a gyerek dühöngő elkülönítve,  az "intim szférába" kaptak helyet.
Anyuka ide is becsempészett egy kis romantikát. Tilda baba, szívek, madáretető.
Otthoni iroda, tanulósarok.
Az IKEA tárolóelemek több helyen feltűnnek a lakásban, fonott kosarak, papírdobozok formájában. A közösségi térben minden helyiségbe fapadló került, a személyesebb helyiségekbe semleges szürke padlószőnyeget választottak a tulajdonosok.
Dühöngő a gyerekeknek, a kerti trambulin is látszik az ablakból. A falak  kékes- szürke színe a házban több helyen visszaköszön.
A focista fiú gyerekszobájába épített ágyat készítettek. 
Romantikus szülői hálószoba, bézs- szürke fehérben.
Mesés az ágynemű, a díszpárnák.
A szoba kertkapcsolatos és nagyon sok tárolóhelyet is rejt magában.
Egyedi dekorációk számára is jutott hely a hálóban.
Nagyon használható a kert.  Két kis olvasósark, fedett ebédlőrész épített virágtartóval, medence és beépített trambulin is elfér benne.
Pihenésre hívogat. Szívek, csillagok, feliratok.
Hatalmas faterasz öleli körbe a házat.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...