2015. november 2., hétfő

Singer varrógép láb új élete

Amikor középiskolás, fősulis voltam nagyon sokat jártunk a barátaimmal egy Tonett nevezetű étterembe a XVIII. kerület egyik kieső részére. Aranyos kis étterem volt, más volt a designe, mint most a honlapjukon. Isteni volt a tejszínhabos gyümölcslevesük és mesés kapucsínót készítettek. Számtalan hangulatos estét töltöttünk ott iszogatva, vacsi mellett, világmegváltó gondolatokkal.  Igaz, ha egy téren üldögéltünk volna, akkor is nagyon jól éreztük volna magunkat, mert hatalmas baráti beszélgetéseket folytattunk és cikiztük egymást, hogy éppen ki mit tanul, hogyan lesz belőlünk csirketenyésztő vagy doktor harminc éves korunkra . Egyikőnkből sem lett sem csirkés, sem doktor, mégis jól megvagyunk így is. 
Ebben az étteremben az egyik ismerkedési mód a "varrás" volt. Az asztalok régi varrógép lábakból lettek kialakítva. Amikor valaki mozgatta a lábát vagy "véletlenül" hozzáért a másik lábához szoktuk mondani, hogy ne varrj!
A tini emlékeimet felidézve kerestem rá, hogy mire is lehetne használni egy gyönyörű Singer varrógép lábát. Szerintem még mindig sok családban fellelhetők ilyen varrógépek, ha nincs akkor könnyen vehetünk egyet a Vaterán, Jófogáson és társain. Ha van egy ilyen míves darabunk, akkor semmiképpen ne dobjuk ki. Ha már varrni nem lehet vele, amúgy a legtöbb tökéletesen varr is, nem úgy mint a tíz- tizenöt éves elektromos gépek, akkor használjuk a lakásban, mint mosdószekrény, konzol asztal vagy éppen az étkezőasztal lába.

 Mosdóba, a csempe is menő!
 Rakodó asztalka.
 Az Obiban láttam múlt héten hasonló mosdó tálakat most akciósan 10.000 Ft.
Forrás
 A faládák is tetszenek.
 Üveglap került a míves vaslábra.
Forrás
 Kertbe is helyet találhatunk a varrógép lábnak.
Forrás
 Családi kerekasztal.
Forrás
Rusztikus lappal. 
Tetszenek a varrógép lábak? Szívesen tennél egyet az otthonodba? Kicsit nézelődtem a Vaterán és 9-12 ezer Forint között már lehet találni ilyen öntöttvas lábakat. Szerintem megéri, ha van elképzelésed hogy hol és hogyan használod. "Varrásra fel!"Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...