2013. február 22., péntek

Milyen legyen a konyhában a függöny?

Bármilyen függöny kiválasztása során figyelembe kell venni néhány alapvető információt. Milyen forgalmas az utca, a kert ahova az ablak néz? Sok járókelő jár ott? Szükséges takarás, beláthatnak? Zavar minket, ha valaki belát az utcáról a szomszéd házból? Milyen hangos az utca?. Mennyire poros? Milyen gyakran szellőztetünk? Szoktunk virágokat, tárgyakat tenni az ablakpárkányra? A legfontosabb, hogy van-e redőny, zsalugáter az ablakon vagy az esti sötétítésről is gondoskodnunk kell-e. 
Ha a fenti kérdésekre megkerestük a magunk válaszát, akkor máris közelebb vagyunk a számunkra ideális függöny megtalálásához. Már csak az esztétikum- praktikum párosában kell dűlőre jutnunk. 
Olyan függönyt válasszunk, ami alapvetően illik a helyiség és az egész ház hangulatához, stílusához. Nagyon könnyen elragadja az embert egy jó textil, de ne engedjünk a csábításnak, ha színben egyáltalán nem passzol a konyhába!

 Az egyszerű fehér konyha díszei a türkiz és piros kiegészítők. Az apró mintás függöny, vidám mintája játékosságot visz a kidolgozott összhatásba.
 Raffrolót választottak az ablakra, de a tulajdonos nem akart lemondani a hagyományos textilfüggönyről sem, ezért a mosogató alatti polcot ezzel fedi. A roló és a textilfüggöny színben harmonizál. Este akár le is lehet engedni a rolót.
 Igen is, meg nem is. A háromosztású ablak középső részére nem került függöny, de itt is van sín, ha az ember akarja bármikor elhúzhatja. Mosogatás közben inkább nézelődik az ember.
Forrás
 Színes, vidám, dinamikus.
Forrás
 Akik nem szeretik a kíváncsi tekinteteket, de vágynak a fényre, azoknak lehet jó megoldás ez az áttetsző kétrészes függöny.
Forrás
 Gyönyörű! A felirat, és maga a függöny is nagyon tetszik.
 Maga a vidámság!
Forrás

Bambuszroló és textil szalagok párosa.
Forrás

Minták és masni, mutatós.

Melyik függöny tetszik a legjobban? Melyiket tudnád elképzelni a konyhádba?


1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...