2013. február 12., kedd

Bálint napi ajánló a Művészet és Dekoráció Kínálatából

Bálint nap- Valentin nap eredete, bizonytalan és kérdéses. Egyesek szerint,  a Római Birodalomig nyúlik vissza a történet. A szerelmesek, barátok, rokonok megajándékozása a 18. századtól volt szokás az angolszász országokban, Németországban a második világháború alatt terjedt el.
 Bálint napi szokások, babonák, hiedelmek Magyarországon:
  • Azt tartották, hogy Bálint-napon választanak párt a verebek, vagy hogy ekkor jönnek vissza a vándorló vadgalambok. Voltak olyan területek, ahol e napon szokás volt a madarakat etetni.
  • A népi hagyomány szerint ha Bálint-napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés.
  • Ha lányok a Bálint-nap előtti éjfélkor a temetőbe mentek, megláthatták leendő férjüket. A párna alá helyezett babérlevélnek szintén az volt a célja, hogy álmukban megtudják ki lesz a jövendőbeli párjuk.
  • Amint megvolt a "jelölt", újabb praktikákra volt szükség, magukba bolondítsák a fiút. Egy pontosan kilenc magú alma elfogyasztása után a magokat a kiszemelt férfiú zsebébe kellett csempészni, mely által a szerelem már szinte biztos volt. Másik módszer szerint a kiszemelt fiú lábnyomát a hóból vagy sárból felvéve a küszöb alá kellett ásni, majd a házba csalogatni az illetőt, aki a küszöböt átlépve hamarosan megkéri a lány kezét.
  • Az eljövendő gyermekáldást is ezen a napon tudhatták meg a lányok és fiatal feleségek. Például egy félbevágott alma magjait megszámolva megjósolható volt, hogy hány gyermeke lesz valakinek.
  • Bálint-napon a madarak is hatalmas szerephez jutottak, a különböző fajták más-más férfitípust jelentettek. Úgy tartották, ha egy hajadon lány ezen a napon verebet lát, szegény emberhez fog hozzámenni és nagyon boldog lesz, ha azonban egy tengelice repül át felette, tehetős férfi felesége lesz.
Egyszerű, könnyen megvalósítható szokások is kötődnek Valentin napjához, a reggeli szerelmes csók szerencsét hoz és ezen a napon nem szabad megsértődni vagy megharagudni. Talán ezt meg tudjuk valósítani, legalább február 14-én!



Szívesen ajánlom, az alábbi ajándékokat a reggeli csók mellé, ha  valami szépet és ízléseset szeretnénk adni kedvesünknek, családunknak.


 Gyönyörű ajándék ez az üvegbúra és a kék mázas-kopottas tál. Süteményt, tavaszi virágot, csokoládét is leboríthatunk vele. A kis mohaszív apró ajándék, ami biztos sikert hoz.



 Februári szülinaposoknak, vagy Bálint napra nagyvárosi Hamupipőkéknek. Jegyzetfüzet.
 Útinapló vintage stílusban, hozzá illő füzettel.
  Ajándék az egész családnak, a friss házasoknak, babaváróknak. Felirat az ajtóra.
 Kedvencem ez a metszett üvegbura, mely alá itt szintén mohaszív került. A tányéron fehér pillangók ülnek.
 Teraszra vagy a konyhába, nappaliba is el tudom képzelni ezt a kovácsoltvas virágtartót. A pléh, hortenziás kanna sokunk kedvence lesz.
 A fémdobozba kerülhet saját készítésű süti, bonbonok, fürdőgolyók.
 Hívassunk elő közös fotókat! Legyenek közös otthonunk díszei a mi fényképeink. A képkeretbe négy kép fér a szívek helyére.

Hogy tetszenek? Te mit szeretnél kapni a reggeli csók vagy az ünnepi vacsora mellé?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...