2013. február 7., csütörtök

Rendszerezés fonott kosarakban

Ahogy telnek az évek és több évet él az ember egy lakásban, a tárgyak, a hasznos és haszontalan kiegészítők, kellékek, játékok, ruhák, edények száma egyre csak növekszik. Alapos szanálást követően is rengetek rendszerezésre váró tárgy várakozik a fiókokban, polcokon, szekrényekben. 
Ekkor jöhet hasznos és egyben esztétikus segítségként a fonott kosár!
Miért jó fonott kosarakban tárolni? A legfontosabb az esztétikum, mert szép! Ugyanolyan jól lehet rendszerezni, tárolni műanyagdobozokban, régi cipős dobozokban, a fonott kosárkák előnye, hogy szebbek. Az alábbi képeken megmutatom, hogy a legkülönbözőbb helyiségekben lehet felhasználni egy kosarat. Méretétől függően tarthatunk benne rúzsokat, de akár pulóvereket, társasjátékokat is.
Fiókok helyett a konyhába. Nálam is pont így van három kosár az eredetileg is szabadon hagyott polcokon. Fontos a kosár megtalálása a konyha építése előtt, hogy ne legyen túl szűkös a hely számára. Mert nincs rosszabb annál, ha nehézkes egy fiók kihúzása. A padló, a szagelszívó és a szék is nagyon teszik.

Egyforma kosarak az előszobaszekrényben. Nem lehet kifogás, hogy nem tudta valaki mit hol tartunk. Rá van írva a cetlikre, kisgyereknek le is rajzolhatjuk.
Forrás
Az is praktikus döntés, ha mindenkinek van egy színe és abba kell, hogy tegye a saját cuccait.
Forrás
Ezek amolyan "mindent-bele" kosarak. De mégis a rendezettség látszatát keltik.
Forrás
Gardróbba, sálaknak, fürdőruháknak, fehérneműknek.
Kamrába, konyhaszekrénybe tarthatjuk benne a fűszereket, csokikat, gyümölcsöket. Olyan szépek ezek a fonott kosarak, hogy akár tálalhatunk is bennük.
Forrás
Nekem folyton bajom van a fedőkkel, mert elborulnak, foglalják a helyet. Lehet, hogy bevetek a megregulázásukra egy kosarat.
Forrás
Mozgatható kreatív sarok, egy fonott láda formájában.
Forrás
A gyerekszobákba, családi nappalikba végtelen mennyiségű tárolóhelyre van szükség. A fonott kosarak rendet teremtenek egy pillanat alatt.
Forrás
Hogy semmi ne maradjon otthon, a hét napjaival felcímkézett kosarakba mehet a tankönyv, a balettcipő, az úszósapka.

Melyik ötlet tetszett a legjobban? Te miket tartasz a kosaraidban?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, választani nem tudnék mindegyik jól néz ki! Szeretem és használok ilyeneket pld. fürdőszobában van: hajszárító, hajvágó, fésű, vattapamacs ilyenek vannak benne. Ezenkivűl varródolgaimnak van: különböző cérnák, gumik, cipzárak .Fűszereknek van még egy kicsi és száraztésztáknak szintén. Biztos tudnék még egy párat használni!:-)

    VálaszTörlés
  2. Én fonott kosár mániás vagyok. Amikor lehetőségem adódik, veszek egyet. De az utolsó képen nagyon jó ötletet találtam.
    Az én kosaraimban vannak fűszerek, gyümölcsök, fürdőszobai dolgok, apró dolgok, a nagy fonott kosaramban pedig a babakocsi egyes részei :) De nem a kerék, hanem a huzatok. De még szeretnék sokat és még többet. Pedig nem igazán vagyok telhetetlen :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...