2013. február 17., vasárnap

Türkiz eklektika Stockholmból

Az eklektikához valód érzék kell, nem lehet csak úgy összedobálni a dolgokat, mert különben nem lesz stílusa a háznak, otthonnak. Akár egy jó szakácsnő, tudni kell, hogy mennyi bors, mennyi só, hány perc főzés szükséges a tökéletes ízharmónia eléréséhez. Ahogy a szakácsnőnek is van egy- egy extra receptje, valami kis trükkje, az eklektika rajongóinak is mindig van egy- egy kedvenc darabja, színe, formája, amire a teljes, látszólag természetes egyediséget kiélezik. Ebben a stockholmi otthonban a tulajdonos imádja a türkiz és fehér párosát.Nagyon sok ötlettel, régi kopottas bútorokkal, modern kiegészítőkkel, üvegekkel, különleges csillárokkal lett teljes ez az otthon. A képeket nézegetve hasonlóságot véltem felfedezni az egy éve bemutatott Zalai Művészotthon és ez a lakás között, te is látod a párhuzamot a két otthon között?
 Nappali- konyha- étkező egy légtérben. Órákat el lehetne itt tölteni a sok apróság, ötlet felfedezésével.
Gyönyörű a régi szekrény találkozás a sok míves üveggel, konyhai kiegészítőkkel. A türkiz megannyi árnyalata, varázslatos!  
 
A sok Buddha, Krishna, az üveglótusz tökéletesen megférnek egy helyen. 
 Leválasztott hálószoba. Különleges tapétával, látható tárolókkal. De itt egyáltalán nem zavaró, ez is, a különleges élmény része. A selymek, csillogó üvegek, fémek kellemes összhangot alkotnak.
 Sosem rajongtam a Ghost Chair sorozat (ezek a szellemszerű, áttetsző, műanyagszékek) darabjaiért. De be kell valljam, eddig nem éreztem egyetlen látott otthonban sem, hogy ennyire odaillik, mint itt. Tényleg van funkciója a design székeknek, láttatni engei az asztalt, a teret. Az áttetsző darabok nagyon illenek a konyha- étkező részbe.
 Mesés a konyhai csempe, a régi fából készült asztal és a csillár is.
 Az otthont a türkiz szín fogja össze.
Kilátás Stockholmra.

Hogy tetszett ez a cseppet sem szokványos otthon? Mi a kedvenc részleted belőle?

Képek forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...