2012. január 5., csütörtök

Édes és hideg gesztenyekrémleves

Karácsonyra valami különlegeset akartam csinálni, de hiába kerestem a megfelelő receptet, hogy mi is legyen az ünnepi előétel, leves nem leltem semmit, ami igazán megfogott volna. Végül a recept talált meg engem. Véletlenül láttam egy műsortöredéket még az ünnep előtt, talán a Duna TV adta. Egy nem főzős műsorban gesztenyekrém levest készítettek. Még nem is hallottam korábban ilyenről. 
Annyira egyszerű, hogy papír nélkül is meg tudtam jegyezni. Karácsony első napján debütált, mindenki körében nagy sikert aratott. Remélem, hogy nektek is ízleni fog. Még egy javaslat, akár desszertnek is felszolgálhatod, mert másnap mi úgy ettük, és úgy is isteni volt! 

Hozzávalók: 
2 liter tej
2 csomag főzős vanília pudingpor
5 kanál cukor (mivel a gesztenye is édesített, ezért a két puding tasakján írt mennyiség felét tegyük csak bele)
2 csomag gesztenyemassza

Tálaláshoz: tejszínhab vagy túrógaluska- a műsorban azzal tálalták, én tejszínnel.

Elkészítés: Felteszek egy nagy lábasban a két liter tejet főni. Egy másik tálban összekeverem a két vaníliás pudingot és a cukrot egy kis tejjel. Amikor a tej forrni kezd lassan beleengedem folyamatos kevergetés mellett a simára kevert pudingot, figyeljünk rá, nehogy leégjen.  Majd a két gesztenyemasszát összetöröm villával egy nagy tálban, a hőkiegyenlítés érdekében merőkanállal egy kanál forró tejes pudingot teszek a tálba. Kézi habverővel elkeverem, majd beleöntöm a fortyogó pudingba a gesztenyés masszát, megvárom amíg újra forrni kezd, egy perc és kész is vagyunk. 
A levessel meg is vagyunk, hidegen tálaljuk tejszínhabbal vagy túrógaluskával a tetején. Egy éjszaka hűtőben  még intenzívebbé teszi az ízeket. 
Tökéletes leves vagy desszert bármelyik hétvégi napra. 

Tetszik ez a recept? Szerinted ki fogd próbálni? 

1 megjegyzés:

  1. Sajnos a gesztenyét csak egészben sütve szeretem! :(

    Viszont nagyon tetszik a háttér a pici pöttyökkel!!!! :))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...