2012. január 8., vasárnap

Kürtöskalács recept

Süssünk kürtöskalácsot! Ez nem egy idea, egy álom, hanem egy teljesen megvalósítható dolog. Tegnap megnézhettétek képekben január elsejei programunkat. Semmi extra nincs a receptjében, egy lágy kalácstésztát kell sütni. 
Mi ezt a receptet választottuk: 

Hozzávalók: 500g liszt, 5dkg cukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, pici só

Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát és a lisztet. Összedolgozzuk, alaposan meggyúrjuk, puha tésztát készítünk, majd fél órára kelni hagyjuk meleg helyen. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastag csíkokra. A sütőfát megolajozzuk majd rácsavarjuk a tésztát. Szén fölé helyezzük (vagy forró olajba- ez volt írva magára a sütőfára. Valaki evett már olyan kürtöskalácsot, amit olajban sütöttek?) és pirosra sütjük. Sütőfáról lehúzva a kalácsot diós cukorba forgatjuk. 

A kürtöskalács legkülönösebb és egyben legnehezebb része a sütés. De gyakorlott otthoni grillezők ezzel is könnyen megbirkóznak! 

Süssetek kürtöskalácsot! 

2 megjegyzés:

  1. KÖSZÖNÖM!!!!!!!Tündér vagy!!!!!!!!!!!!♥

    VálaszTörlés
  2. Bizony Nálunk is aranyárban mérik a kürtőskalácsot! :( Köszi a receptet!!! Van kürtőskalács sütőfánk kettő is, de vhogy eddig nem szántuk rá magunkat a sütésre...NNNa majd most! :))
    Szép napot kedves Lili!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...