2012. január 19., csütörtök

Fotós család otthona extrákkal

Ha kreatív embereket kérdeznek tinikorukban majdani foglalkozási vágyukról, előszeretettel szerepel az álomfoglalkozások között a fotós leszek, ha nagy leszek kijelentés. A Nagy-Britanniában élő Mel Smith ezt az álmát meg is valósította, családok fotózására specializálódott és mára több, mint 14.000 emberről készített képeket, nem ma kezdte a pályát. A fotózás mellett több álma is valóra vált , családot alapított és olyan természetközeli, cseppet sem kispolgári életet él, amelyre sokan vágytunk gimnazistaként. Nézzük csak milyen is ez az élet.
A család egyhektáros kertjében a főépület mellett számos kisebb épület, házikó, építmény is található. Egyik a galéria, ahol a fotóstúdió és az iroda is elfér. Néha vannak akár hetek is, hogy alig hagyják el ezt csodás komplexumot. De miért is mennének bárhova, ha itt minden megvan amire csak vágynak?
A családi otthont a fa, a sok fehér és a fotók jellemzik. De az utóbbi ugye nem is meglepő? Az épített konyhabútort egy görög konyha inspirálta, a háziasszony önmaga építette. 
A kertben törekedtek a természetesség látszatának kialakítására. Olyan növényeket választottak, melyek gondozása nem vesz el túl sok időt, amelyek képesek alkalmazkodni a helyi klímához, a talajviszonyokhoz. A bontott tégla járda szépen ívelt vonalai futnak a kertben mindenhol. 
Nem csalás és nem ámítás. Ez egy jurta! Amely számomra meglepő módon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a briteknél és Hollandiában is. Itt a család a sok eső miatt átalakításokat végzett rajta, hogy valóban komfortos legyen, de ahogy látható is, ez a szülői háló, mely közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. Egészen a későőszi napokig használják, akkor már fűtenek is benne, hogy kellemes meleg legyen. 
Itt lehet fotózni is, mert tökéletes fényviszonyokat biztosít az üvegház. De akár baráti beszélgetésekre, közös társasozásra vagy családi ebédekre is alkalmas a helyiség.
A házban a régi bútorok, a kortárs festmények, az antik darabok tökéletesen megférnek egymással. 
Az otthonuk fő erényének a kertet tartják, ezért minden lehetőséget megragadtak a kertkapcsolatok kialakítására. 
Professzionális műterem. 
A tulajdonos képeinek nagyobb részét fekete- fehérben készíti, mert úgy érzi ebből nőtte ki magát a fotózás és jó, ha az ember visszatér a gyökerekhez. A nappali egy részlete látható a képen. 
Hogy tetszik ez a különös otthon? Melyik részlete fogott meg? 

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...