2011. július 20., szerda

Vertikális kertek

Nem is tagadom, hogy számomra szívmelengető ezeket a képeket nézegetni. Azt hiszem, hogy ez lehet egy jó irány annak érdekében, hogy a világ változtasson a most sajnos uralkodó nézetein, a betont mindenhova elven. A vertikális kertek felhívják a figyelmet rá, hogy növényeket nevelni tényleg szinte bárhol lehet. És kellene is. Nagy híve vagyok a zöld tetőknek, a parkosításnak és a neveljünk növényt bárhol mozgalomnak. Szerencsére hazánkban is egyre többen követik ezt a vonalat és ezt maximálisan támogatom. Külföldi példákat hoztam. Tanulható és utánozható!
Zsebkertészkedésnek nevezik ezt a megoldást. Akár egy akasztós textil cipőtárolóban is elképzelheted.
A másik oldala. Térben mindkét sík kihasználható.
Egy passzív ház oldalát mi díszíthetné jobban, mint egy vertikális kert- kép?
Kövirózsák sokasága közelről.

Így fest nem olyan közelről.

Egy áruház lépcsőjén. A beültetést követő első hónapok a kritikusak, mert akkor dől el, hogy a növények megtudtak-e kapaszkodni, hogy bírják-e a helyi fény adottságokat, a klímát. Ha meggyökereztek akkor már nem igényel nagy odafigyelést.
Térben is gazdag lehetőségeket tartogat a vertikális kert.
A hálóból kilépve, nem rossz látvány.Olyan mint egy aprólékos gobelin.
Terasz vagy belső udvar nem tudom, de a piros burkolat előtt a kép állati jól mutat.
Étterem falára, kávézóba, moziba, múzeumba, irodába, bankban. Bárhova el tudom képzelni. Még kórházba is.

Tetszenek a vertikális kertek? Mit gondolsz róluk?
Forrás

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki, különösen most az a kövirózsás tetszett. Csodálatos képeket mutatsz, fáj az embernek a szíve, hogy mért nem tud ilyeneket létrehozni saját környezetében. Amennyire lehet sok virágom van nekem is hiába bérházban lakom, most még a teraszon is paradicsomot ültettem cserépbe. Tuját magról én nevelek azt is a teraszon, most ültettük ki az egyiket a bérház lépcsője elé.Mégis azért az a belső magas tér ami látszik a képeken egészen más hangulatú! Jó volt nézni!!

    VálaszTörlés
  2. Fúúú ezek nagyon nagyon jól néznek ki!én is tennék ilyet a házfalamra:)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus a blogod, ez a vertikális kert meg isteni 5let lehet megpróbálom! Anyukám is teljesen odáig volt tőle! Szóval az ideális meglepetés lesz majd!:))

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy titeket is megérintett a vertikális kert. Még hozok máskor is képeket róla, mert kifogyhatatlan ötleteket láttam.
    Leila, nagyon örülök, hogy tetszik a blogom! Az hogy anyudnak is, az külön öröm, mert azt szeretném, ha kortól függetlenül mindenki találjon rajta ötleteket, olyan dolgokat, ami neki szól. Jó, hogy itt vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...