2011. július 24., vasárnap

Zoknibáb- nyuszi DIY

Júliusi vasárnap, ami szeptembernek tűnik? Igen, ma valami hasonlóra ébredtünk. De semmi gáz, strandolás helyett valami délutáni kreatív programra lesz szükség. Nézzük csak mit is csináljunk? Mondjuk süthetünk valami finomat együtt, de ha épp diétán vagyunk akkor ne erre a programra voksoljunk. Akkor inkább jöjjön egy zokni nyuszi! Nem, ő nem Alíz Csodaországban egyik különös lakója, hanem a kisbabád ágyának lehet egyik kedvence. Szinte biztosan minden van otthon, ami a varráshoz kell. 
Kellékel: egy fél pár zokni. (Ha nálatok nincs ilyen, akkor biztosan ti nem osztjátok meg otthonotokat a félelmetes zoknievő szörnyeteggel. Nálunk már elszaporodott és valamiért minden zokninak csak a fele kell neki. De az is lehet, hogy a mosógép eszi a fél pár zoknikat. Rejtély! )
Fehér és fekete cérna. 
Tömőanyag- flíz vagy vatta. 
Ha csörgőnek szeretnéd a nyuszit, akkor egy kis csörgő vagy dobozka is kell, amibe gyöngyöket vagy babokat teszel.
A Ms. Zokni Nyuszi. A kedves pofája különbözteti meg őt egy tákolt zokni bábtól.
A zoknit így kell szétvágnod. Az A részből lesz a nyuszi teste. A C darab a fülei alapanyaga és a B maga a fej.
Kezdjük a fejjel. Lekerekítve varrjuk össze a tetejét, majd tömjük ki jó alaposan. Hímezzük rá az arcát: szemek, száj, orrocska. Utána kézzel varrjuk össze a négybe csippentett anyagot. Úgy, mintha stoppolnánk.

A C darabot, vágjuk ketté keresztben, hogy két egyenlő darabot kapjunk. Varrjuk össze és tömjük ki a fülecskéket. Kézzel varrjuk a nyúl fejére.

Már csak a test maradt ki, tűzés után géppel varrjuk össze vagy kézzel. Fordítsuk ki, tömjük meg.
Majd legvégül varrjuk a fejet a testhez. Ha csörgőnek szeretnénk akkor a fejébe tegyük a csengőt.

Készen is vagyunk. Ugye milyen kedves? Szerinted jó program délutánra?
További variációt találsz Jill oldalán.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jó! Mi levendulás zsákokat akartunk varrni ma délután, csak sikerült egy nejlonszatyorba berohasztanom az összes levendulámat...úgyhogy alternatívának nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jópofa! Milyen praktikus! Valóban miért van hogy mindig csak az egyik zokni megy tönkre? Szerintem azért, hogy ilyen aranyos bábokat lehessen csinálni!:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...