2011. július 21., csütörtök

Elit kerti bútorok

Igaz, hogy ezeket a bútorokat elméletben kertbe, teraszra, télikertbe szánták. De szerintem nem a magyar viszonyokba. Egy tipikus magyar panel erkélyén még egy fotel sem férne el ezek közül.  Mindegyiket, egytől egyik el tudom képzelni egy világos nappaliba, ahova besüt már a reggel fény és egész nap szépen körbejárja a Nap. Igazi közösség terek lehetnek egy lakásban, nagy társaságot is lehet fogadni. Igazi party helyszín. Persze szívesen ábrándozom, arról is, hogy egy ekkor teraszom van, ahol elférnek ezek a méretes darabok.
Többség nádból, rattanból és fából készült. Választottam műanyagot is, mert összességében tetszett.  Sok szép asztalka is került a kanapék elé.

 Az amforák a háttérben gyönyörűek. A kocsi asztalka is tetszik.
 
 Az íves karfák lágyítják a nagy felületeket. A kis kavics praktikus?
 Tűz az asztalon. A háttér egy akkora medence, mint egy kisebb város közösségi strandja az Alföldön, ennek az alja biztosan nem szúr.

 Narancsfák, óriási virágtartók és itt és a tűz az asztalon. Én még nem találkoztam ilyennel.
 A bukszus gömbök visszaköszönnek az előtérben is.
 Fából készült, de ettől még nem mondanám kerti bútornak.
 Az asztalka a raklapokra emlékeztet, a deszkákkal. De rusztikusnak nem mondanám az minden részletében megkomponált berendezést.
Könnyen tisztán tartható. A piros feldobja.
A falon vertikális kert, két teknőben. 
Milyenek?

2 megjegyzés:

  1. Azt kérded milyenek? Őszintén ami eszembe jut most erre! Számunkra elérhetetlenek! Nagyon szépek, van ami már soknak tűnik, nagyon nagy a tér. Talán kicsiben jobban eltudnám kébzelni, vagy egy olasz nagy családnál ahol sokan vannak!

    VálaszTörlés
  2. Ezek a kerti bútorok tényleg nem az átlag családoknak készültek. De el kell fogadni, hogy vannak köztünk olyan emberek is, akik ezeket meg tudják vásárolni. Nincs ezzel semmi baj. Gyönyörűek a bútorok és nem baj ha legalább láthatunk ilyeneket is. Ki-ki addig nyújtózkodik, míg a takarója ér. Ha valakit még érdekelne ez a kategória nézze meg a Tectona Grandis honlapját, ott is sok ezekhez hasonló gyönyörű kerti bútorokat talál és vásárolhat is, ha megengedheti magának.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...