2013. október 29., kedd

Angol vintage lakás

Mi a vintage? Mi a retro? Sokan, sokszor mossák össze a két stílust. És valljuk be, igazán nehéz is hitelesen, százszázalékosan minden darabról megmondani, hogy a két stílus közül melyikhez tartozik. 
Ha korban kell meghatározni, akkor a vintage ruhák, lakberendezési kellékek, tárgyak a az 1920-as és 1970-es évek között születtek vagy ebben az időben készült tárgyak utánzatai. A vintage eredetileg mindenképpen régi, tehát nem utánzata a réginek, de manapság ez nem teljesen állja meg a helyét. A vintage 50 évet ölel fel, ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor tudjuk, hogy igazán nagy életvitelbeli különbségek voltak, még egy országon belül is a 20-as évek és a 70-es évek között. És akkor még nem tettünk összehasonlítást mondjuk Anglia és Magyarország között.
A retro láz, hazánkban is terjedt, dívott, (remélem, hogy letűnik), itt az 1970-es 1990-es években gyártott termékeket, design-t szokták nevezni.
Most egy angol vintage otthon mutatok be, gyönyörű fehér a hajópadlóval, világos enteriőrökkel és sok apró kiegészítővel.

A vintage nem riad vissza a színektől, sőt! Örömmel kombinálja azokat, jöhet minden, ami virágos, apró mintás. . A vintage stílusú otthonokban sok kiegészítő, egyedi darab található. Vicces, meghökkentő tárgyak kihelyezése abszolút megengedett.A bunting (zászlófüzér) tipikus angol "találmány", mely a vintage, a country lakásokban egyaránt helyet kap. A lánc szobor, designer munkája. A vintage stílus kedvelő ritkán vásárolnak nagyáruházakban, törekszenek az egyediségre, ezért látogatják a piacokat, az antik üzleteket, turkálókat és nyugaton a vintage boltokat. Ha valami modern, új, akkor lehetőleg kézműves, design darab legyen.
A nippek, a bronz ananászok az apró tárgyak különös kedvencei a vintage stílusnak. Minden belefér, ami apróság, ami valamiért érdekes és lehetőleg régi, múltja van. 
A nappali leghangsúlyosabb dísze a smaragdzöld cserépkályha. 
 A nagy kamraszekrény családi örökség, remek lehetőséget teremt a fémdobozok kiállítására, melyek a stílus kötelező tartozékai.
A sok fehér tompítja a sarokban elhelyezett kamraszekrényt, ami tele van tárgyakkal, színekkel.
Bepillantás a hálóba. Vintage cipellő és antik éjjeliszekrény.

Hozzád közel áll a vintage stílus? Mi tetszik legjobban ebből a lakásból?

1 megjegyzés:

  1. A képek alapján nem nevezném Angol stílusnak inkább Svédnek pláne,hogy Ikeás székek vannak az ebédlőbe meg Svéd függőlámpa valamint Svéd fa padló. Rengeteg stílus fellelhető ezen a képeken de semmi Angolt nem találtam.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...