2013. október 15., kedd

Tipikus otthon Londonból

Egy nagyon helyes, élettel teli londoni otthon mutatok most be. A lakás minden tipikus "angol jegyet" magában hordoz. A brit country stílus megtestesítője, minden, amit szeretünk ebből a stílusból az megvan ebben az otthonban. 
Látszik, hogy élnek itt, hogy napi rendszerességgel használják a konyhával egybenyitott étkezőt, a gyerekszobákat és az ötletesen kialakított kertet.


A közösségi élet helyszíne ez a kis nappali- étkező- konyha szekció. A ház teljes hosszában található helyiség a családi élet helyszíne. Számtalan dolog nagyon tetszik a helyiségben. A gyönyörű hajópadló, a fehérre festett asztal és székek, az üveges kredenc és a sok apróság. Ötletes kandallóhelyettesítő, főleg kisgyerekek esetén  biztonságos az égősoros megoldás.
A helyiség igazán fényes, világos, mely a hatalmas ablakoknak, a hátsóajtónak és a három helyi világításnak és a mennyezetei csillároknak is köszönhető. Annak ellenére, hogy környezettudatosnak tartom magam, úgy gondolom, hogy a közösségi terekben nagyon fontos a jó megvilágítás, a hangulatvilágítás egyaránt.
A konyhában is meghagyták a régi tűzhely füstnyílását, ide került beépítésre a szagelszívó. A befordított pult, jelképes válaszfal a konyha és étkezőrész között.

Mivel a helyiség tényleg szerves része az étkezőnek, a konyhasziget kizárólag előkészítésre szolgált. Jól mutat a festett tégla is.
A ház számomra egyetlen kakukktojása a nappali. A kandalló, a hatalmas mécsestartók, a könyvszekrény gyönyörűek, de a kanapék és az helyiség összességében üresnek hat. Hiányzik egy nagy festmény a falról a bézs kanapé mögül, és szükséges lenne egy dohányzóasztal is, hogy ellensúlyozza a helyiség hosszúkás elrendezését. Nem vagyok kibékülve ezzel a barna bőrkanapéval sem.
Beülő, mely önmagában szuper, de mindenképpen kényelmes párnáért kiált. Tudom, hogy tipikus brit dolog a függönynélküliség, de én nem szeretnék ilyen nappaliban élni.
Imádom ezt a fürdőt! Lambéria, egyszerűség, finomság. Talán egy púderszínű fal még jobban kiemelné a sok fehéret.
A gyerekszobák az emelet kaptak helyet. Életteli, vidám, ahogy egy gyerekszobától várjuk.
Nagyon tetszenek a fagyi színekre festett kisbútorok és a szíves szekrényke, babaágy is.
A kisfiú szobája, kicsit kisebb, de ez a helyiség is nagyon vidám.
A ház belő kialakítás mellett a kertre is érdemes figyelmet fordítani. A területe nem igazán nagy, de több funkciót tudtak kialakítani benne.
Apró sétány.
Vajon mit tartanak a kerti házikóban? Szerszámokat, esetleg kerti játékokat vagy ez egy babaház?
Hátsó teraszt virágok szegélyezik.
A kert sarkában még egy pihenő bújik meg. Ugye mennyi lehetőséget rejt egy kis kert is magában?

Mi az ami leginkább megfogott ebben a kertben, házban?

2 megjegyzés:

 1. Hú, tényleg sok szép részlet van a házban és az az elcseszett nappali talán még nincs kész... Reméljük. Hiszen még az étkezőben levő lóca is százszor bájosabb, nem hiszem, hogy pont ott fogyott el az ízlés:)

  VálaszTörlés
 2. Egyetértek. Minden rogyásig díszítve és zsúfolva a country stílus elemeivel erre itt ez a tök puritán nappali azzal a borzasztó bőr (!!!!!!!) kanapéval.
  De nekem még rögtön szemet szúrt a konyhában a mennyezeti lámpa, és a mikró....
  Tök vidéki stílus mindenhol, még a sütő is olyan (színre meg minden), erre odaraknak egy műanyag mikrót a pultra.
  Na és a lámpa ami annyira nem odaillő, hogy még. (az ekletika jegyében sem, mert ebben a házban nem igazán vannak echte modern dolgok és stílusok.)

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...