2013. október 8., kedd

Mit szeretnék idén ősszel?

Fogadjátok szeretettel az őszi bakancslistámat a kertből. Kíváncsi vagyok a ti listátokra is! Ugye elmondjátok ti miket szeretnétek?
Indián nyarat, vagy vénasszonyok nyarát. Meleg nappalokat, harmatos reggeleket, esőt, pont amennyit kell. Se többet, se kevesebbet. De ha eső van, akkor is fényt, napot.

Szeretnék még békét, ezt nagyon. Világbékét is, ahogy Sandra Bullock a Beépített Szépségben, de én most elsősorban a Közel- Keleten szeretnék megnyugvást. Korábban már olvashattatok róla, hogy fontos nekem ez a hely, különösen Szíria. Hiszem, hogy békességben, háború nélkül is feloldhatóak a problémák! Legyen így! 

Szeretnék őszi fesztiválokra, falunapokra, közösségi rendezvényekre menni. Igaz, hogy nekem most messze van, de szívesen lennék most hétvégén ITT. Az I. Kürtöskalács Fesztiválon Budapesten, érdekes programok, érdekes emberek és nagyon kürtöskalácsok biztosan lesznek, a látottak alapján a zenére sem lesz panasz. Mi is gyakran sütünk kürtöst, már egész profik vagyunk a szabad tűzön sütésben, ezt a receptet szoktuk használni.


Szeretnék még kerti munkákat, olyan halogatott dolgokat, amik már több éve váratnak magukra, apróbb takarítások, rondaságok felszámolása.
Forrás

Szeretnék új ágyást is, az a tervem, hogy minden évben készítek egy új virágágyást, vagy legalább ágyásrészt. Nem tűnik ez nagy vállalásnak, de ha belegondolunk, hogy 5-10 év hogy röppen el, akkor jó sok ágyásom lesz. Hurrá!
Forrás

Szeretnék gyümölcsfákat ültetni. Katalin cseresznyét és nektartint. És mániákusan vonzódom a gömb formájú fákhoz, bokrokhoz, tehát ők sem maradhatnak ki a sorból idén ősszel.

Szeretnék  kerti sütögetést, kürtöskalácsozást szervezni.  Jöhetnek a pufi mellények, a meleg takarók, a tűz, ami most tényleg adjon meleget.

Szeretnék új postaládát feltenni a régi, ronda, rozsdás helyett. Már több, mint fél éve várja az üzembe-helyezést. Szeretnék házszámot feltenni, ami több éve várja a felkerülést.


Szeretnék új koszorút, a tavalyit itt megnézheted. Ezt oda ajándékozom majd valakinek, talán az ovinak vagy a Faluháznak.

Szeretnék díszkáposztát és sok-sok krizantémot, sárgát, pirosat és narancsot mindenképpen. Erikát is veszek néhány tövet.

Szeretnék szüretre menni. Együtt dolgozni, szőlőt enni, majd együtt pihenni.
Forrás

Szeretnék hosszú sétákat tenni és titkon egy kutyát is szeretnék. Bízom benne, hogy majd megtalál minket, aki minket szeretne gazdinak. Kérem, hogy ne hozzon nekünk senki kutyát, majd a sors rendezi, nem kell nekünk belepiszkálni. :) 

Szeretnék gesztenyét szedni, sült gesztenyét enni. Zalai életem egyik újszerű része, hogy igazi gesztenyét eszünk ősszel, nagy mennyiségben. Korábban sosem ettem igazi gesztenyéből készült gesztenyepürét, masszát, csak a bolti, silány utánzatot ismertem.

Várom a ti listátokat!Ti mit szeretnétek idén ősszel a kertben? Nálatok is vannak halogatott dolgok, ugye, igen? Nyugtassatok meg!

2 megjegyzés:

  1. Szeretnék megtanulni fonni,az én rokkámon!
    És kötni a saját készítésű fonalamból!
    Mire ez mind összejön,már jövő ősz lesz. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk csak halogatott dolgok vannak. Viszont egyet már kihúztam a listámról: erikákat ültettem tegnap a kifagyott fűszerbokrok helyére. Széééép...:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...