2012. október 30., kedd

Vagány kanapék

Tavaly ilyenkor még "Kanapé-dilemma" nevezetű betegségben szenvedtem, mely sok fejtörést okozott, ebből bejegyzések is születtek. A szülinapom környékén sikeresen kigyógyultam ebből a lázból, ugyanis álmaim L alakú Ektorp kanapéja beköltözött a nappalinkba. 
Máig sem szűnt a szerelem. Gyönyörű, tényleg mosható a fehér huzat és nála kényelmesebb darabbal még vendégségben sem találkoztam, azóta sem. 
Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a házunkban két nappali van, ezért a másik nappaliba is dukál egy kanapé. De nem akarok megválni a klasszikus vonalvezetésű, íves rattan karfákkal rendelkező darabtól, hanem szeretnék számára új nagyon kényelmes- puha, vastag párnákat varratni. Találtam hozzá remek kárpitost, aki bízom benne, hogy megvalósítja álmaimat. Egyelten hiányossága van a történetnek, mégpedig az anyag. 
Bejártam Tolnát, Baranyát, ahogy mondani szokták. Na, jó igazság szerinte csak Zalát és Pestet, de nem találtam olyan anyagot, ami igazán lenyűgözött. És nem tagadom az ár sem elhanyagolható szempont a választás során, de még olyat sem találtam, amelyik igazán tetszett, de drága volt.
Választásom tárgyát szeretném személyesen is megnézni, szerintem nagyon fontos a tapintás, amin ücsörgünk, hempergünk majd akár évekig, legyen finom darab. 
Tehát összeállításom megint kicsit öncélú, de remélem, hogy ti is kedveteket lelitek benne. 

 A kanapék vagány anyagválasztása illik az amúgy egyszerű térbe. Bontott tégla, gerendák, fapadló, láda. Minden egyszerű és természetes.
 Egy mintás kanapéra nem lehet akármilyen párnát tenni. Vagy a kanapé legyen mintás, vagy a párnák.
 Szeretem a változatosságot, ezért hajlamosabb vagyok a mintás párnákra szavazni.
 Zsákvászonból készített kanapé, nem annyira kényelmes, de nagyon tartós.
 A fehér kanapé minden stílust elbírja. Lehet rózsás párnákkal nagyon romantikus, vagy éppen letisztult.
 A bézs, szürke a fehér egy tompított változata. Szinte mindennel megy, de nem olyan kényes.
Geometrikus mintás párnákkal.

Te milyen anyaggal húzatnád át a kanapédat?
Melyik a kedvenced a képek közül?

1 megjegyzés:

  1. Én legszívesebben a te nappalidat néztem volna meg, hogy milyen lett az új kanapéval:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...