2012. október 26., péntek

Fehér és szürke minden árnyalata egy francia vidéki otthonban

Franciaországban járunk, Bretagne-ban. Hagyományos kőfalak és a fehér összes árnyalat megtalálható ebben a tárgyakkal díszített otthonban. A ház maga is hangulatos, de a megannyi tárgy, kiegészítő teszi igazán otthonossá.
A tulajdonosok egy régi parasztházat állítottak helyre, mely már romokban hevert. Komoly építészeti munkák és teljes átalakítás várt a házra, de a képeket nézegetve megérte. 
Sandra, a tulajdonos vonzódik a francia vidéki stílushoz, szerette volna, ha otthonukat is ez a miliő járja át. 
A házban az eredeti gránitból épített falakat meghagyták, de ezt mésszel kezelték, festették le helyenként így egy sokkal világosabb hatást nyertek. A sok fehér, szürke és bézs mellett ellenpontként sötétbarna bútorokat helyeztek el, hogy ne egy "massza" hatást kapjanak, hanem elkülönülő hangulatokat.

 A konyha, étkező és nappali egy térben kapott helyet. A helyiségek összetartozását az egységes burkolattal még inkább fokozták. Az eredeti gerendákat fehérre festették, ellenpontként a padló sötét színt kapott. A bútorok, a pult mind halvány színekben pompáznak.
 Hatalmas L alakú kanapé mellé még egy kétszemélyes kanapét vásároltak, melyeket párnákkal varázsoltak még hívogatóbbá. A család nagy társasági életet él, ezért is szükséges ennyi hely.
 A régi létrára mécsesek kerültek.
 Heti tervező és nyolcfős családnak bögretartó. A falfülkék mindig lehetőséget biztosítanak aktuális dekoráció készítésére.
 A konyha közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik, osztott ajtóval, akár egy istállóban lennénk. A méretre készült konyhabútor minden hely maximális kihasználására törekszik, elegáns country stílus.
 Vidéki romantika, csirkék, macskák, sütis dobozok. A tulajdonosok imádják a bolhapiacokat, garázsvásárokat mindig valami "kincsre" akadnak.
 Ötletes adventi naptár.
 A kislány szobája a tetőtérben kapott helyet. Itt a szürke, fehér és bézs árnyalatokat a rózsaszín egészíti ki.
 A családi fürdőszobában két mosdó áll egymás mellett a kőpulton.
 A házban látszik, hogy imádják a betűket, szövegeket. Több helyen feltűnik a fehérre festett lambéria is.
Még egy régi istálló ajtó előkerült, mely a szülői hálóhoz tartozó fürdőszobát rejti, ez a tipikus együtt mégis külön érzés. Kellemes kontrasztot alkot az ülőke eleganciájával az ajtó rusztikussága.

 Épített mosdóállvány az apró helyiségben. A gyümölcsös ládák festését én is alkalmaztam már, pont ahogy itt, tisztítószereket tartok benne. Megnézheted, hogy az enyém milyen lett. ITT.


Hogy tetszik ez a ház? Szeretnéd az egészet vagy csak tárgyakat belőle?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...