2012. október 12., péntek

Parafaszív készításe- saját fotókkal


 Konyhába készítettem ezt a szíves dekorációt, nagyon egyszerű és látványos.
Mivel mi nem iszunk alkoholt, és a barátaink nagy része sem iszik alkoholt, így bort sem, vennem kellett a dugókat. Tudjátok, hol lehet dugót venni? Hát a mezőgazdasági boltban, 35 Ft darabja.
Szerintem azért az emberek többsége tud valakitől dugót kérni nem kell, hogy vegyen.
 
Szükség lesz még az elkészítéshez:
  • Sniccerre vagy szikére
  • 8-10 parafa dugóra
  • színes papírra, amire a dugók kerülnek, én barnát használtam
  • kartonra
  • néhány méter spárgára
  • erős hobbiragasztóra

Elkészítés: a dugókat snicerrel vagy szikével felszeleteljük. Nagyon vigyázzunk, mert kiszalad az éles szerszám alól a henger alakú test.. A harmadik dugó után már egész szépen, egyenletesen fogjuk tudni szeletelni.
Megrajzoljuk vagy internetről kinyomtatjuk a tetszőleges szív mintát a kívánt nagyságban. Ezt kivágjuk a választott színes papírból. Erre kell egyesével, esztétikusan felhelyezni a parafa szeleteket, én ahogy a puzzle-t is a széleinél kezdem, aztán haladtam egyre befelé.
Miután feltettük az összes parafaszeletet, csak utána kezdjük felragasztani, mert valószínű, hogy cserélgetnünk kell a különböző átmérőjű dugókat, annak érdekében, hogy minél inkább kitöltse a szívet.
Kartonból kivágjuk a szívet még egyszer, majd a kartonra akasztót ragasztunk (én ezt is fonott spárgából készítettem) és összeillesztjük a kéz szívet, így lesz tartása is.
A spárgát három egyenlő részre osztjuk és sima hármas fonással összefonjuk, majd a szív szélére ragasztjuk, mintegy szolid keretezésként.
A szív kisebb képeket, fotókat, feliratokat is elbír, így cserélhetjük a dekorációt a dekoráción.

Ajándéknak vagy ajándékkísérőnek egy üveg jó bor mellé. Ha felszeleteled a dugókat, akkor gyerekkel együtt is csinálhatjátok. Bármilyen formát kirakhattok.

Hogy tetszik az ötlet? Kedvet kaptál az elkészítéséhez?

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...