2012. augusztus 1., szerda

Nézelődés Provence-ban


Most nem a saját képeimet mutatom meg nektek, hanem Gyukli Zsuzsa utazási emlékei között nézhettek körül, akit már ismerhettek a blogról, interjút készítettem vele néhány hónapja, amikor bemutattam a Művészet és Dekoráció Üzletet (Zalegerszeg, Eötvös u. 1.). 
Zsuzsa és családja idén Provence-ban járt, ahol számtalan ötletet, inspirációt gyűjtött az új kirakatok berendezéséhez, az igazi francia lakberendezési stílus elsajátításához. Természetesen egy jó üzlettulajdonos még nyaralás alatt is gondol a vevőkre, ezért számos új termék került a webáruházba is. 
Kirándulásunk során Antibes-ba kalandozunk, ez egy festői kisváros félúton Nizza és Cannes között. A görögök alapította városkában kellemesen keveredik a múlt és a jelen. A dél-franciaországi nyaralás számos látnivalót kínál, a hangulatos óvárosban sétálva megnézhetjük a XVI. századi erődöt, számos múzeumot (a legérdekesebb talán a Picasso Múzeum), a katedrálist.
Virtuális sétára hívlak benneteket. Csupa csajos programot kínálok, kirakat -nézegetés, piacozás, apróbb ajándékok keresése a barátnőknek a kézműves vásárban és végül egy borszaküzletbe is benézünk.
Kellemes programnak ígérkezik? 
Ha megittad a reggeli kávét és megetted az első croissant,
akkor indulhatunk is!

 Nem tagadom, minden darabját imádom ennek a bézs esküvői kirakatnak. A textíliákat, a macikat, a függönyelkötőt, a lámpákat, az órát. Egyszerűen mindent. A francia lakberendezés mára önálló stílus lett, melyet egyszerre jellemez egyszerűség és nemesség. 
 Részlet az asztalról. Rabja vagyok a metszett poharaknak és a lenvászon anyagoknak, itt is megfigyelhető a stílus kettőssége. Nemes, kecses metszett poharak az arisztokrácia jelképei, míg a durva, népi vászon a vidéki romantikát juttatja eszünkbe. Látható, ahogy kiegészít egymást az elegancia és a rusztikus báj.  

Az igazi egyszerűség gyönyörködtet. Ugye milyen jól mutatnak ezek a fehér faládák a sok színes zöldséggel? Láttad a kilincset? A franciák szeretik, ha a szép tárgyak egyúttal funkcionálisak is.

 A randi helyszíne. Akár le is írhatod, majd add a taxis kezébe. Így biztosan találkozunk! 
 
 Irány a piac! Virágok, gyümölcsök, zöldségek, kézműves termékek! Sok minden kerül majd a kosárba!

Szarvasgomba, nem olcsó mulatság. Tudtuk mindig is, de hogy csak az igazi gazdagok kiváltsága az nem tudatosodott bennem ennyire.  167.000 Ft legyen egy kiló, azért az igencsak túlzás, láttam egy műsort, amiben bemutatták, hogy Magyarországon is keresnek disznókkal szarvasgombát. Ha jól megnézem ezt a kosarat egy használt, néhány éves kocsit látok... J

 A levendula hazája. Tagadhatatlan, hogy a leghíresebb levendulaültetvények Provence-ban találhatóak.
 Szerintem ezek a szívfüzérek tökéletes ajándékok lehetnek a barátnőknek. 
 Biztos, hogy a nagymamámnak ilyen illatos párnácskát hoznék, diszkrét és finom.

Bár én sosem iszom, azt látom, hogy választékból nincs hiány, szépen sorban a fehér, a rosé és a vörösboros palackok. És természetesen tudom, hogy a francia borok világhírűek. A bor, mámor, Provence című filmből tudom (utazás előtt kötelező megtekinteni), hogy a kavicsos talaj napközben magába szívja a meleget, és éjjel kisugározza. Ez adja a szőlő zamatát, különlegességét.


Remélem, hogy jól érezted magad virtuális sétánkon! Ha tetszett a kirándulás, akkor holnap is tarts velünk, amikor házakban, kertekben gyönyörködünk!
Irány Provence! Visszavárunk!
Ha nézelődnél addig is francia lakberendezési kiegészítők között, akkor a Művészet és Dekoráció Üzletet ajánlom remek webáruházukkal

1 megjegyzés:

  1. ÉN FRANCIAORSZÁGGAL - BÁRMIT LÁTOK IS RÓLA - ELFOGULT VAGYOK. ÚGYHOGY BÁRMIKOR, BÁRMI JÖHET, AMI FRANCIA. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...