2012. április 12., csütörtök

Otthon a régi svéd iskolában

Véletlenek márpedig nincsenek, ezt a nézetet osztja a svéd pár is, akik 2008-ban egy nyári nap "véletlenül" keveredtek a Hjo kisvárosba, ahol egy hirdetést láttak, miszerint eladó a régi iskola épülete. Hogy miért szerettek bele első látásra? Miért érezték azt első pillanattól fogva, hogy ez az ő házuk, hogy itt fognak élni a gyermekeikkel? A három méteres belmagasság, a régi kandalló, kályha, a fúvott üvegek, a terebélyes kert, a hatalmas almafák és a helyi tó közelsége varázsolta el őket. 
 A régi iskola új életre kapott a fiatal pár kezei alatt. Mára egy meghitt, barátságos otthont alakítottak ki, ahol számtalan dolgot ők, maguk készítettek el. 
 Ez a kedves háromtagú család él ebben a piros otthonban vagány kisfiúkkal, aki koraszülöttként jött a világra éppen a házfelújítás közepette. 
 A család szereti a kertben található földpincét, ahol az almákat, zöldségeket tárolják és mindig hideg üdítővel, italokkal várhatják a barátaikat. 
 A házban a meghitt, világos színek az irányadóak. A szürke, a fehér, a bézs különböző árnyalatai variálták. A fehérre festett hajópadló tiszta érzést kelt, mindig finom meleg a meztelen talpaknak is. Elsőként a nappalit újították fel, hogy a nagy munka közepette is legyen egy hely, amely már alkalmas vendégek fogadására, beszélgetésekre.
 A falra derékig borítás, majd halvány tapéta került. A kandallóba esős napokon néhány gyertyát gyújtanak, de már szeptembertől folyamatosan használják a hideg északi estéken. 
 A hálót almafaágakkal és Olivér, a kisfiú keresztelő ruhájával díszítették.
 A konyhába is a fehérre pácolt hajópadló került. A méretre csináltatott szekrények és üveges- megvilágított tárolók az összes konyhai felszerelést elnyelik. 
A konyhaszigetet előkészítőpultként használják. A sok fehér a bontott téglával erős kontrasztot alkot, ami nagyon hatásos. 
A ház külső erős pirosát a belső terek sok világos színével ellensúlyozták.
Milyennek találod ezt a svéd otthont? 

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...