2012. április 6., péntek

Rózsaszín fehér vidéki konyha

Nem tudom, hogy más nemzeteknél hogy van, de mi magyarok bizton állíthatom, hogy folyton félünk az éhhaláltól. Ez különösen a két- és háromnapos ünnepek táján figyelhető meg leginkább. Ilyenkor megrohamozzuk a nagyáruházakat, piacokat, boltokat és szinte minden létező élelmiszert felvásárolunk., ami a a kezünk ügyébe akad. Gyakran elgondolkozom, hogy miért is kell ünnep előtt 10 kg lisztet, 10 kg cukrot venni? Ennyit csak nem sütnek el? Vagy rettegnek, hogy kitör a háború? Nem tudom. Mindenesetre tény, hogy ilyenkor ünnepek táján mi lányok, nők és asszonyok sokkal több időt töltünk a konyhában, mint egy átlagos hétvégén. Ki kedvtelésből, ki kényszerből. Mindenkinek javasolnám, hogy a maga vérmérséklete, főzési tudománya szerint vállalja az ünnepi készülődést. Nem kell hatfogásos menüt és sütemények garmadát sütni, ha amúgy még egy kiadós rántotta elkészítése is nehézséget jelent. Mert akkor csak stressz lesz az egész ünnep. De a kisgyermekes anyukákat is arra biztatnám, hogy vonják be a lelkes nagyszülőket a közös készülődésbe, osszák fel a feladatokat egymásközt: -Anyukám te sütöd a sütit, én a rántott húst, anyóska hozza a köretet.
Így nekünk nőknek, nem csak egy óriási feladat, egy megugrandó teljesítmény az ünnep, hanem valóban szólhat a családról, közös játékról, felhőtlen órákról és az együtt töltött  napokról. 
Egy konyhát hoztam mutatóba, ahol azért szívesen kipróbálnék néhány receptet. Akár újakat is! 
Fehér lambéria a falburkolat, ami Északon nagyon kedvelt választás a konyhákba. Vajon mi lehetett régen ez a helyiség, hogy ilyen törpe ablak van rajta? 
Hajópadló, a csillár, a porcelán mosogató, nyitott polcok egytől egyik a kedvenceim. 
A jobb felső polcon található készletet lehet csomagolni. Szívesen megadom a címemet. 
Gyönyörű ez az antik olló, ötletes, hogy a szakácskönyv egy fogason lóg. 
Kellemes látvány fogad. A fehér fa bútor feldobja a kiegészítők, a rózsaszín foltok.
Rögtönzött vendégség, minden darab nagyon kellemes.
A szép konyharuhákat nem kell elrejteni, lehetnek a helyiség díszei. 
Mennyivel szebb egy csatos üveg, mint egy műanyag doboz! Nem is beszéltem a bolti zacskókról, mert velük egy lapon sem lehet említeni. 
Minden egészséges, fekete kenyér, kesudió és egy kis nassolnivaló. 
A bögrék, csészék sokasága is elfér egy konyhában. Így mindig az aktuális hangulatunkhoz illőből ihatunk. 


Mindenkinek kellemes, nyugodt készülődést, sütést- főzést kívánok! Ne feledjétek a sütinek is kell a szeretet! Nem lehet idegesen készíteni! (Az Orákulum is megmondta a Mátrixban.) 

Melyik a kedven részleted? 

2 megjegyzés:

  1. Nincs kedvenc részletem: tökéletes ahogy van! Nagyon szép ezzel a kis rózsaszín-zöld hangulattal. Köszönöm, hogy megmutattad! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a kis ablak a kedvencem, roppant praktikus. Nem kell a nagy ablakot hasznalni ahhoz, hogy szelloztetni lehessen.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...